Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του κινήματος #Metoo και στηρίζει με κάθε τρόπο τα θύματα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη, η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε στην εκπομπή “Καλοκαίρι #not” για το κίνημα #Metoo.

“Η γυναίκα μου είχε την τόλμη και το θάρρος να βγει μπροστά και να μιλήσει γι’ αυτό που συνέβη στη ζωή της. Εγώ ήμουν δίπλα της για να τη στηρίξω και να την υποστηρίξω. Έτσι, αισθανόμασταν, έτσι αισθανόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα.

Δεν έχει να κάνει με το θέατρο, δεν έχει να κάνει με τους καλλιτέχνες αυτή η ιστορία αλλά με την κοινωνία. Βλέπουμε καθημερινά ιστορίες που ξεκινάνε από αυτή την κακοποίηση, τη λεκτική, τη σωματική, την ψυχολογική, πολλά περιστατικά που βγαίνουν στο φως και δείχνουν μια πατριαρχική κοινωνία, η οποία εν έτει 2021, στέκεται ψηλά και μας λέει τι πρέπει να κάνουμε. 

Η λογική είναι να σταθούμε απέναντι σε όποιον κακοποιεί, να σταθούμε δίπλα στα θύματα. Όλοι εμείς που είμαστε μπροστά στα φώτα της κάμερας καλό είναι να περνάμε αυτό το μήνυμα και όχι να συμπαραστεκόμαστε στους θύτες. Τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνες. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκαθαριστούν οι υποθέσεις.

Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε ψηλά το #Metoo, να μην χαθεί μέσα στη λαίλαπα των γεγονότων. Υπάρχουν δίπλα μας τα θύματα και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Δες το βίντεο:

Περισσότερα Εδω