Όπως είναι γνωστό, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είναι γονείς τριών παιδιών, του 11χρονου Νώε και δίδυμων αγοριών από το Κονγκό, τα οποία έχουν υιοθετήσει. (Διάβασε περισσότερα εδώ)

To Tlive και η Ειρήνη Πεϊβάνη επικοινώνησε με την πρώτη ξαδέρφη των παιδιών που υιοθέτησε ο πατέρας Αντώνιος. Όπως σημειώνει, τα δυο παιδιά, που είναι σήμερα 21 ετών, ήρθαν στην Ελλάδα σε ηλικία περίπου δέκα ετών και υιοθετήθηκαν λίγο πριν την ενηλικίωσή τους.

Έμειναν ορφανά αυτά τα παιδιά…

-Ακριβώς.

Σε τι ηλικία, ήταν μικρά;

-Ναι. Είναι ελληνικής καταγωγής τα παιδιά. Η μητέρα τους ήθελε να έρθουν στη πατρίδα του μπαμπά τους.

Οπότε πήγαν στη δομή και τα δύο και αποφάσισε να τα υιοθετήσει ο πατέρας Αντώνιος;

-Ακριβώς, ακριβώς.

Όπως λέει η πρώτη τους ξαδέρφη αυτό συνέβη γιατί όταν τα παιδιά ήρθαν στην Ελλάδα δεν γνώριζαν καθόλου την ελληνική γλώσσα. «Αυτά επειδή ήρθαν από το Βελγικό Κονγκό, λόγω της γλώσσας πήγαν εκεί. Σε ελληνικό σχολείο δεν μπορούσαν να πάνε από τη στιγμή που δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Μέχρι να μάθουν λοιπόν τη γλώσσα πήγαν σε σχολείο που ήταν η μητρική τους γλώσσα»

«Όλα οφείλονται στην Κιβωτό»

Η ξαδέλφη πρόσθεσε στο T-live: «Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να ακούν όλες αυτές τις κατηγορίες για τον πατέρα Αντώνιο. Είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και γενικώς όλα αυτά που ακούγονται γιατί δεν έχουν βιώσει τέτοια πράγματα, το να ακούν όλη αυτή την ιστορία για τον πατέρα τους. Έγινε προσπάθεια μεγάλη από τη Κιβωτό έτσι; Όλα οφείλονται στη Κιβωτό. Αν αυτά τα παιδιά έχουν αυτή την εικόνα, την καλή, μια καλή σταδιοδρομία έχει να κάνει καθαρά με τον πατέρα Αντώνιο και τη Κιβωτό»

Και κατέληξε: «Δηλαδή, δεν μπορεί στα 500 παιδιά να πάνε δέκα περιπτώσεις και να χαντακώσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει πολύ μεγάλο κομμάτι κοινωνικού έργου στα υπόλοιπα 480».

Περισσότερα Εδω