Για αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί στο ακέραιο και για αιτήματα που ακόμη δεν ικανοποιούνται από την κυβέρνηση κάνουν λόγω οι αγρότες που συσκέπτονται αυτή την ώρα, το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγροτικών, Κτηνοτροφικών και Μελισσοκομικών Συλλόγων, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη σύσκεψη κάνουν απολογισμό των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων και θα αποφασίσουν πως θα δράσουν στην συνέχεια, πιέζοντας την κυβέρνηση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας σημείωσε πως: «Για μια ακόμα φορά μπαίνουμε μπροστά ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, για να κάνουμε μια ευρεία ενημέρωση αποτυπώνοντας τα συμπεράσματα των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Ένας μεγαλειώδης αγώνας, για να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Νέοι αγώνες, τα προβλήματα είναι εδώ. Με βάσει τα σημερινά συμπεράσματα θα συνεχίσουμε γιατί τα προβλήματα οξύνονται και πρέπει να πιέσουμε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί και αυτή και η νέα ΚΑΠ. Να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές για να επιβιώσουμε και εμείς και για να τρώει φτηνά και υγιεινά και ο υπόλοιπος κόσμος».

Με την σειρά του ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, «Η Άνοιξη», επισήμανε ότι: «Ήρθαμε εδώ σήμερα για τη σύσκεψη και να κάνουμε απολογισμό της δράσης μας τον τελευταίο καιρό, αλλά ταυτόχρονα να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας στην συνέχεια, καθώς τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, παραμένουν εδώ. Αντιμετωπίζουμε το υψηλό κόστος παραγωγής, την αβεβαιότητα για το μέλλον, και στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές και δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% οι συνάδελφοί μας. Οπότε πρέπει να δυναμώσουμε οι ομοσπονδίες και οι αγροτικοί σύλλογοι και μέσα από το ενδυναμωμένο αγροτικό κίνημα, να διεκδικήσουμε και αποζημιώσεις και τα πάγια αιτήματά μας, για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, με 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ρεύμα».

Τέλος ο Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου αλλά και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, όπως και Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, υπογράμμισε πως: «Τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα σε όλη τη χώρα, υπάρχει αναβρασμός στις τάξεις των αγροτών ειδικά στη Λάρισα και στον Τύρναβο γιατί χθες είχαμε από τον ΕΛΓΑ τα πορίσματα αποζημιώσεων για τους παραγωγούς του Τυρνάβου και είναι απογοητευτικά. Σε πολλές περιπτώσεις είναι μηδενικές οι αποζημιώσεις που δίνονται και πολύ κατεβασμένα και τα κιλά. Υπάρχουν κατάφορες αδικίες και το μόνο σίγουρο είναι πως οι αγρότες δεν θα καθίσουνε με σταυρωμένα τα χέρια».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω