Τη ζωή με άλλο μάτι αντικρίζει εδώ και περίπου τριάντα ημέρες ένας 65χρονος Βολιώτης, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση, ύστερα από δωρεάν οργάνων που έγινε από πτωματικό δότη. Μετά από εννέα χρόνια ταλαιπωρίας και προσμονής στην αιμοκάθαρση, ο 65χρονος από τη Νέα Ιωνία υποβλήθηκε σε εγχείρηση, καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα από μία 67χρονη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα, που άφησε την τελευταία της πνοή.

Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία μεταμόσχευση για τη Μαγνησία σε ολόκληρο το 2021.. Οι δύο έγιναν από πτωματικούς δότες και οι δύο από ζωντανούς, στην αρχή του έτους. Πρόκειται για μία περίπτωση που μάνα έδωσε το νεφρό της στον γιό της και ένας σύζυγος στη σύζυγό του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας “Οι Άγιοι Ανάργυροι” Βασίλης Γιαννάκος μιλώντας στο TheNewspaper.gr επισημαίνε την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στη δωρεά οργάνων, ενώ υπογραμμίζε οτι ο μέσος χρόνος αναμονής για τους νεφροπαθείς είναι 8 έως 10 χρόνια, στα οποία πρέπει να υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις.

Περισσότερα Εδω