Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου Βόλος – Αγριά, ζητούν συμπολίτες που ανέβασαν ψήφισμα στο avaaz.org, που φέρνει τη φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων.
Όπως αναφέρει συμπολίτισσα στο ψήφισμα το οδικό δίκτυο το οποίο συνδέει τον Βόλο με την Αγριά στο νομό Μαγνησίας, καθημερινά χρησιμοποιείται από ποδηλάτες επαγγελματίες και μη, μεγάλους και μικρούς σε ηλικία. Η διαδρομή είναι υπέροχη μέσα στη φύση και δίπλα από τη θάλασσα, αλλά πολύ επικίνδυνη!
Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν προσέχουν οι ποδηλάτες πχ δεν έχουν φώτα το βράδυ, είτε γιατί δεν προσέχουν οι οδηγοί (δεν υπάρχει ορατότητα στις στροφές, ο δρόμος είναι στενός και δύσκολος για προσπέραση ποδηλάτη, κυκλοφορούν αστικά και υπεραστικά λεωφορεία κοκ.).
Δίπλα από την άσφαλτο υπάρχει ένας τεράστιος χώρος από τις παλιές γραμμές του Μουτζούρη που με σωστή συντήρηση και διόρθωση- χωρίς να εξαφανιστούν οι γραμμές- θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας υπέροχος ποδηλατόδρομος.
Οι σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες υπάρχουν είναι μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς και θα ήταν υπέροχο να διατηρηθούν όπως και γίνεται αν αφαιρεθούν τα παλιά και επικίνδυνα πλακάκια-τούβλα που έχουν τοποθετηθεί (σε πολλά σημεία μάλιστα έχουν χαλάσει τόσο πολύ που υπάρχει τρύπα και αν δεν το δεις μπορεί να βρεθείς στη θάλασσα τραυματισμένος). Επιπρόσθετα , υπάρχουν σημεία στον Βόλο στα οποία με νέες κατασκευές πχ στον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές του Μουτζούρη ή έχουν γίνει καλντερίμια στην περιοχή του Αναύρου. Θα ήθελα όλοι να υπογράψουμε ώστε να γίνει αυτός ο ποδηλατόδρομος για να μπορούν όλοι , ποδηλάτες και πεζοί, μικροί, μεγάλοι ακόμα και οικογένειες να απολαμβάνουν με ασφάλεια αυτή την υπέροχη διαδρομή δίπλα στη φύση!
Το ψήφισμα ανέβηκε στις 9 Ιουλίου 2021 και έχει συγκεντρώσει 107 υπογραφές.

Περισσότερα Εδω