Την στήριξή του στην κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας την προσεχή Κυριακή εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μέσω ανακοίνωσής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: ”Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα. Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση, προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει και έχει στα σκαριά ακόμα περισσότερους αντιδραστικούς νόμους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την κατασταλτική τους χροιά, ενώ ψηφίζει τον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία και τον αποκλεισμό ή τη συρρίκνωση της τέχνης στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση, την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ενώ προσφέρει γη και ύδωρ στους μεγάλους ομίλους καταδικάζει σε πτώχευση όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εικαστικών εκπαιδευτικών για το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία. Η κατάργηση του μαθήματος στα λύκεια είναι ακόμη ένα βήμα παραπέρα υποβάθμισης του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Η διδασκαλία του για τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιέργειας των συναισθημάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του ΕΕΤΕ (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος), που θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 18/04 με αυτοκινητοπομπή και στην πόλη μας, με σημείο εκκίνησης στην Λάρισα στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω