Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (δρόμος προς Έλατο Ν. Ευρυτανίας) και το επόμενο διάστημα δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Βελτίωση οδού προς Έλατο Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. 

Το έργο αφορά την κατασκευή του τελευταίου τμήματος μη ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Λίμνη Πλαστήρα με την Περιφερειακή Ενότητας Ευρυτανίας (οδός προς Έλατο, Βραγγιανά κ.λ.π).

«Ολοκληρώθηκε η μελέτη που οδηγεί σε ένα χρήσιμο έργο για την ασφαλή οδική σύνδεση της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα με την Ευρυτανία» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Με στρατηγική στόχευση, σχεδιάζουμε, ωριμάζουμε, δρομολογούμε και κατασκευάζουμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Ήδη, για την σύνδεση Καρδίτσας- Καρπενησίου  έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ:  Προμελέτη Οδοποιίας, Οριστική Γεωλογική Μελέτη, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Οριστική Μελέτη Γέφυρας. Είμαστε βήματα μπροστά για να  κερδίσουμε χρόνο. Η Υπηρεσία μας βρίσκεται σε επικοινωνία με την  Τεχνική Υπηρεσία  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  που χρειάζεται να προχωρήσει τις διαδικασίες  στη δική της περιοχή αρμοδιότητας,  ώστε το έργο της σύνδεσης της Θεσσαλίας με τη Δυτική Ελλάδα μέσω της Παραμεγδόβιας Οδού, να καταστεί υλοποιήσιμο και λειτουργικό»  πρόσθεσε ο  Περιφερειάρχης

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω