Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη το απόγευμα, ελάχιστες μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πώς η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σημαντική στιγμή για να αναδειχτεί η ανανεωμένη ενότητα των G7 και για να συζητήσουν πώς μπορούν να οικοδομήσουν καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πανδημία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αύξηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, ιδίως για τα κορίτσια, σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος μίλησαν επίσης για τα ζητήματα αναφορικά με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να βρει πρακτικές λύσεις που προστατεύουν τους στόχους της συμφωνίας του Μπέλφαστ (Μεγάλη Παρασκευή) και ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων στη Βόρεια Ιρλανδία. Υπογράμμισε δε, την ανάγκη για γρήγορη πρόοδο.

Οι δυο ηγέτες κατά την ολοκλήρωση της συνομιλία τους είπαν ότι «ανυπομονούν» να δουν ο ένας τον άλλον στην Κορνουάλη αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Περισσότερα Εδω