«Το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, ήταν απόλυτα συνεπές προς τις προγραμματικές μας δηλώσεις την επαύριο των εκλογών και το προεκλογικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε διεκδικώντας την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Με τη συνέπεια αυτή, λοιπόν, θα πολιτευτούμε και τώρα. Η ΝΔ είναι μία παράταξη ευθύνης, μία παράταξη που έχει ρίζες και γι’ αυτό στην περίοδο αυτή των σχεδόν 50 χρονών της μεταπολίτευσης, που κόμματα κλυδωνίστηκαν, κόμματα εξουσίας έγιναν κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εμείς παραμένουμε βασικός πυλώνας της πολιτικής ζωής του τόπου. Ακριβώς λόγω της συνέπειας και της δικαίωσης, βεβαίως, της ιδεολογίας μας στην οποία προσχώρησαν όλοι εσχάτως. Δεν αμφισβητούν πια ούτε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ούτε τις στρατηγικές επιλογές, τη συμμετοχή μας στην ατλαντική συμμαχία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας στη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε τη χαρά του «γιατί μας δίνεται η δυνατότητα, μετά από σχεδόν 3 χρόνια, να βρεθούμε για μία ακόμη φορά με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τα στελέχη της πρώτης γραμμής, της παράταξης της ΔΑΚΕ, της ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης. Πρόσφατα είχαμε μία ανάλογη εκδήλωση με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τώρα με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και οφείλω κι απ’ αυτό το βήμα. αγαπητέ πρόεδρε, και δημόσια να το κάνω, να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες που δίνετε όλα αυτά τα χρόνια για την επικράτηση των φιλελεύθερων Ιδεών στην εκπαιδευτική κοινότητα, στον χώρο της εκπαίδευσης. Και για τις νίκες, βεβαίως, που επιβραβεύουν αυτούς τους αγώνες. Πίσω από τους οποίους -επειδή πολιτεύομαι- ξέρω πόση προσωπική προσπάθεια καταβάλλεται για να φτάσουμε σε αυτά τα ευτυχή αποτελέσματα».

Οι γονείς των αεροπόρων δίδαξαν ήθος και αξιοπρέπεια

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «θα αποφύγω κι εγώ τις πολλές πολιτικές παρατηρήσεις και αναλύσεις. Σήμερα, άλλωστε, είναι μία δύσκολη μέρα. Παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με την εξόδιο ακολουθία του δεύτερου πιλότου μας, που έπεσε υπέρ πατρίδος στην εκτέλεση του καθήκοντος. Εκείνο που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση και θέλω να το επισημάνω και να το μοιραστώ μαζί σας, αγαπητές φίλες και φίλοι, είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια που εξέπεμψαν οι δύο οικογένειες. Δεν υπάρχει βαρύτερο πράγμα από το να κηδεύουν γονείς τα παιδιά τους. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι το αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και ήθος, δίνοντας και ένα μάθημα στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί, δυστυχώς, δεν είναι ο κανόνας το ήθος και η αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα στην πολιτική ζωή. Έχουμε φαινόμενα εκχυδαϊσμού, και τα τελευταία 24ωρα γίναμε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων».

Ο δάσκαλος σμιλεύει χαρακτήρες

Ο κυβερνητικός βουλευτής, αφορμή αυτή την παρατήρηση, υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα εσείς που υπηρετείτε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως λειτουργοί της εκπαίδευσης, έχετε ένα διπλό καθήκον. Πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, έχετε στα χέρια σας μικρά παιδιά και ευθύνη να τα διαπαιδαγωγήσετε και να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα τους, να τους μεταλαμπαδεύσετε αρχές και αξίες.

Αυτό έγραφα πριν λίγες μέρες, γιατί δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, από το θέμα τουλάχιστον κρίνοντας, αγαπητή Καίτη, “ο δάσκαλος χθες, σήμερα, αύριο”, στο μήνυμα που σας έστειλα. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να είμαι στην έδρα. Δεν έχω την πολυτέλεια που έχουν πολλοί συνάδελφοι, που βγαίνουν με webex και συμμετέχουν από την εκλογική τους περιφέρεια, ευρισκόμενοι σε ανάλογες εκδηλώσεις. Θα πρέπει να είμαι στην έδρα. Ο μακαρίτης ο Σιούφας έλεγε τα ”μακρυμάνικα είναι για τους δεσποτάδες”. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Αποδεχόμενος μία θέση, αποδέχεσαι και τις ευθύνες. Έγραφα, λοιπόν, στο μήνυμα εκείνο πώς ο δάσκαλος τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε ίνδαλμα, πρότυπο, εξέπεμπε κύρος. Στη σύγχρονη εποχή χρειαζόμαστε, χρησιμοποιούμε και μετερχόμαστε όλων των μέσων που μας δίνει η τεχνολογία για να μεταδίδουμε τη γνώση. Αλλά είναι αναντικατάστατη η φυσική παρουσία του δασκάλου και, κυρίως, η δυνατότητα να σμιλέψει χαρακτήρα από το νηπιαγωγείο. Τώρα είναι δίχρονη η προσχολική εκπαίδευση, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, το κάναμε, διαψεύδοντας τον Μπίσμαρκ (τη ρήση του οποίου μνημόνευσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ για όσα προεκλογικά λένε οι πολιτικοί και μετά το κυνήγι οι κυνηγοί). Άρα είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη του δασκάλου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών».

Την επόμενη τετραετία να αυξηθούν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε σημειώνοντας ότι «ως τέτοιους λειτουργούς, λοιπόν, οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε και να σας αποδίδουμε ως κοινωνία τον δέοντα σεβασμό και την αναγνώριση. Η πολιτεία πρέπει και εμπράκτως να το κάνει με τις αποδοχές που οφείλει να δίνει στους λειτουργούς της εκπαίδευσης. Θέλω να πιστεύω ότι η τετραετία που έχουμε μπροστά μας, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί, θα είναι τετραετία αποκατάστασης των μισθών, αποκατάστασης αποδοχών. Διότι και εσείς, όπως όλοι υπέστημεν τις συνέπειες της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, που τόσο στοίχισε στην ελληνική κοινωνία.

Με αυτές τις σκέψεις θα σας ευχαριστήσω και πάλι για τους αγώνες που δίνετε διαχρονικά για την παράταξη. Αυτό το κάνω και ως δέσμευση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, που είναι κρίσιμη. Είναι μία πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα στη σταθερότητα πού είναι το ζητούμενο, για να πάει ο τόπος μπροστά στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, και στις περιπέτειες που μπορεί να οδηγηθούμε αν, ο μη γένοιτο, επικρατούσε η παράταιρη συμμαχία της αντιπολίτευσης. Να ευχηθώ και πάλι καλή χρονιά με υγεία αισιοδοξία και δύναμη! Να είστε καλά!»

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας στη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=1C5ISyjJkks

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω