Η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής «χτυπά» απόψε στο Pala Olympico στο Τορίνο της Ιταλίας! Ο 66ος Διαγωνισμός της Eurovision ξεκίνησε στις 22:00 ακριβώς, όπου 25 χώρες συνολικά διαγωνίζονται για το μεγάλο βραβείο – 20 προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς και οι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία).

Τον μεγάλο τελικό της Eurovision παρακολουθούμε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστούν 17η στη σειρά, ερμηνεύοντας το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στον Τελικό της 66ης Eurovision.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη 10η θέση.

Δες όλα όσα γίνονται LIVE στον μεγάλο τελικό της Eurovision:

Η μεγάλη βραδιά συνεχίζεται με την εντυπωσιακή είσοδο κάθε συμμετοχής στο λεγόμενο «Flag Parade»!

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι – η οποία είναι ανάμεσα στους τρεις παρουσιαστές της Eurovision – ανέβηκε στη σκηνή να τραγουδήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της. 

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής: Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία

Περισσότερα Εδω