«Τα έθιμα του τόπου μας είναι συνδεδεμένα σχεδόν όλα με τις θρησκευτικές γιορτές και τις παραδόσεις που έχει δημιουργήσει η πίστη μας. Πρόκειται για μια κληρονομιά που έχει διαμορφώσει την ταυτότητά μας. Η λειτουργία αυτών των εθίμων επομένως έχει τόσο πνευματικό όσο και κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς ανανεώνουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς της κοινότητας. Τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα αυτών των ημερών μας δίνουν ανάταση, μας γεμίζουν με αισιοδοξία και μας μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας “έχει ο Θεός για όλους”».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη Χάλκη και στο Αρμένιο του δήμου Κιλελέρ, όπου και παρέστη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον δήμο Κιλελέρ, τους προέδρους των χωριών και τους πολιτιστικούς συλλόγους για την πρωτοβουλία τους, ενώ δεν αρνήθηκε να σύρει τον παραδοσιακό χορό, που ακολούθησε.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωσή του επισήμανε ότι «δυστυχώς, κάποιοι στην Ευρώπη, δήθεν στο όνομα της προόδου, επιχειρούν την αφαίρεση της θρησκευτικότητας από τα έθιμά μας, διαμορφώνοντας εν τέλει ένα άδειο κέλυφος γιορτής, χωρίς περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των Χριστουγέννων, όπου κάποιοι θέλουν να τα “γιορτάζουμε” χωρίς αναφορά στο θρησκευτικό γεγονός που γιορτάζουμε! Αυτό, όμως, συνιστά ανιστόρητο παραλογισμό. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και επί γης ειρήνη!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω