Πέντε μικρά σπίτια στο λιβάδι. Μια διόλου ευκαταφρόνητη συλλογή έξι αυτοκινήτων, όπως Aston Martin, Porsche, Bentley, Mercedes, McLaren και Ferrari. Δυο χρόνια πρώτο τραπέζι πίστα σε μεγάλο όνομα στο πιο διάσημο club της Μυκόνου – κάθε μέρα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα πρόστιμα που πληρώσαμε οι Λαρισαίοι, στη διάρκεια των δύο lockdown εξαιτίας της πανδημίας, έφτασαν -και ξεπέρασαν κατά τι- το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,5* εκατ. ευρώ.

Και φυσικά ως ποσό που εισρέει στα κρατικά ταμεία μπορεί να αξιοποιηθεί για νοσοκομεία, σχολεία και προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς -ουδέν κακόν…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, από την έναρξη λήψης και εφαρμογής των μέτρων για τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, τον περασμένο Μάρτιο (2020) έως τα τέλη Νοεμβρίου (24.11.2020):

Στη Λάρισα: Για μη χρήση μάσκας (οι …«ωραίοι» του τίτλου) εντοπίστηκαν 894 παραβάσεις, ενώ για περιορισμό μετακίνησης (οι …«ελεύθεροι») εντοπίστηκαν 1.487 παραβάσεις.

Όσο για τις …δικαιολογίες που επικαλούνταν περισσότερο οι μετακινούμενοι, στην κορυφή βρίσκονται τα χαλασμένα υδραυλικά στα εξοχικά και στα σπίτια στο χωριό, ιδίως Χριστούγεννα και Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr από αστυνομικούς που έκαναν ελέγχους.

Στη Θεσσαλία: Για μη χρήση μάσκας 2.561 παραβάσεις και για περιορισμό μετακίνησης 3.855 παραβάσεις.

Για το ίδιο διάστημα, σε όλη τη Θεσσαλία, βεβαιώθηκαν 100 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 67 συλλήψεις για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και παραβάσεις πολιτών (π.χ. διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α.), εκ των οποίων, στη Λάρισα, 48 παραβάσεις και 22 συλλήψεις.

Στο τετράμηνο Δεκεμβρίου 2020 – Μαρτίου 2021, στη Λάρισα, οι παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, περιορισμό μετακίνησης και παραβίαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων (κλπ) έχουν ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2020: 726 παραβάσεις
  • Ιανουάριος 2021: 777 παραβάσεις
  • Φεβρουάριος 2021: 464 παραβάσεις
  • Μάρτιος 2021: 362 παραβάσεις

*Τα στοιχεία για το συνολικό ποσό είναι κατά προσέγγιση

Μ.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω