Για τον Σπύρο Μπιμπίλα, οι συστάσεις είναι περιττές. Ο ηθοποιός ο οποίος στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, ξεχώρισε μέσα από κωμικούς ρόλους, ξεκίνησε ωστόσο την καριέρα του μέσα από δραματικούς ρόλους, σε θέατρο και σινεμά. O Σπύρος Μπιμπίλας μας απασχολεί για άλλη μια φορά καλλιτεχνικά, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, θα συμμετάσχει στη δημοφιλή σειρά The Crown η οποία προβάλλεται στο NetFlix.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Αλέξη Μίχα στο Mega, ο Σπύρος Μπιμπίλας δέχτηκε πρόταση να υποδυθεί τον ρόλο ενός Έλληνα εφοπλιστή, γνώριμο του Κάρολου και της Νταϊάνα, όταν στις αρχές των 90s τους είχε φιλοξενήσει στο σκάφος του.  Για την ώρα πάντως, ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες διότι, όπως ανέφερε  ο δημοσιογράφος, υπάρχει συμβόλαιο εμπιστευτικότητας.

 

 

Όσα δεν γνώριζες για τον Σπύρο Μπιμπίλα – Τα παιδικά χρόνια και ο θάνατος του πατέρα του…

Γεννήθηκε το 1956 στον Πειραιά και έχει δύο αδέλφια. Ο πατέρας του απεβίωσε όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 10 χρόνων και έτσι αναγκάστηκε να εργαστεί από τα 15 του. Στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και έτσι αργότερα σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.


“Κάτι μου έχει κοστίσει στη ζωή μου πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρό παιδάκι με είχε στείλει η μαμά μου να αγοράσω ψωμί. Την ώρα που το κράταγα πέρασε ένα παιδάκι με ένα καρότσι και μου ζήτησε να του δώσω λίγο… Και εγώ δεν του έδωσα. Είναι κάτι που με βασανίζει. Αυτό το θυμάμαι κάθε φορά, με σημάδεψε στη ζωή μου πάρα πολύ. Αυτή η εικόνα ότι εγώ δεν έδωσα λίγο ψωμί σε ένα παιδάκι, δεν μπόρεσα να τη ξεπεράσω ποτέ”, είχε αποκαλύψει πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.

Ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας…

Αδιαμφισβήτητα ο Σπύρος Μπιμπίλας γνώρισε δημοσιότητα μέσα από τους κωμικούς ρόλους και κυρίως μέσα από τους πρώτους gay ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Μπιμπίλας έπαιξε στην αμερικανική μίνι σειρά του NBC The First Olympics: Athens 1896. Το 1993 υποδύθηκε τον Γρηγόρη Μολφέδο στην τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1, Κωστής Παλαμάς.

Έχει κάνει πολλές guest εμφανίσεις στην τηλεόραση, μερικές από τις οποίες έγιναν στις σειρές Η Λάμψη, Καλημέρα Ζωή, Οι Μεν Και Οι Δεν, Τμήμα Ηθών, Αγνοημένοι, Κάζα ντι Μακαρόνι, Επτά Θανάσιμες Πεθερές και Λόλα.

Ο ρόλος του gay Χασάπη και η αρχή μιας νέας εποχής για τον Σπύρο Μπιμπίλα…

Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον χασάπη Λάκη Φουρτουνάκη στο επεισόδιο Η Βεντέτα. Πρόκειται ίσως για τον πιο viral ρόλο του στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο ίδιος μάλιστα έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα κακόβουλα σχόλια εκείνης της εποχής των 90s.

“Μου πρότειναν έναν gay ρόλο και επειδή τον έκανα πολύ αστείο, καρικατούρα μεν αλλά πολύ συμπαθή, άρχισαν να μου δίνουν συνεχώς τέτοιους ρόλους για τέσσερα-πέντε χρόνια. Επειδή δεν ήθελα να το κάνω, μου έδιναν όλο και περισσότερα χρήματα, Στο τέλος όμως αισθανόμουν άσχημα που με τυποποίησαν και είπα ότι δεν το ξανακάνω. Αποκορύφωμα δε ήταν στο Κωνσταντίνου & Ελένης, ένας ρόλος που με κυνηγάει μέχρι σήμερα, σαν να έχω παίξει μόνο αυτό” έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του

Στο παρελθόν ο Σπύρος Μπιμπίλας, το 2010 πρωταγωνίστησε στον θεατρικό μονόλογο με τίτλο Το Παγκάκι στο θέατρο Άλεκτον, ενώ το 2012 έπαιξε στην παράσταση Ένας Υπηρέτης με Δύο Αφέντες. Το 2016, έκανε ξανά guest εμφάνιση στον δεύτερο κύκλο της σειράς Το σόι σου, υποδυόμενος τον γκαλερίστα Μόσχο Αμπεριάδη.

 Η φωνή των παιδικών μας χρόνων!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει ζωντανέψει με τη φωνή του αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Bugs Bunny, ο Χαχανούλης, ο Γκρινιάρης, ο Σκουντούφλης (Στρουμφάκια), ο Τουίτι, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος (The Muppet Show), ο Μεγάλος Δούκας (Σταχτοπούτα, Σταχτοπούτα 2 και 3) και πολλά ακόμη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην προεδρία του ΣΕΗ

Μπορεί στα νεανικά του χρόνια να ¨χτυπήθηκε” αρκετές φορές για τους ρόλους του, ο ηθοποιός γνώρισε μεγάλο σεβασμό από το ευρύ κοινό. Μετά τις πρώτες καταγγελίες κατά γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών, ο Σπύρος Μπιμπίλας πέρασε αμέσως στη δράση, ως Πρόεδρος του Σωματείου.

“Είμαι ένας μέτριος ηθοποιός που έχω παίξει σε 150 θεατρικά έργα, 130 σήριαλ, 60 ταινίες, άπειρη μεταγλώττιση, βίντεο κλιπ, έχω διδάξει σε δραματικές σχολές, αυτό είναι μέτριος ηθοποιός; Γελάει ο κόσμος! Νιώθω θλίψη και για αυτούς που κατηγορούνται…

Υπήρχε μια ανοχή σε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από κλειστές πόρτες και κλειστά καμαρίνια, γίνονται αυτά που ακούσαμε. Έχουν ξεπεράσει το ανεκτό και αυτό που μπορεί να περιμένει ένας άνθρωπος από ανθρώπους που έχουν ένα ποιόν, έχουμε μείνει όλοι άναυδοι” ανέφερε σε συνέντευξή του.

Η προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας…

Πρόσφατα ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, απαντώντας σε όσα δεν γνωρίσαμε για την καθημερινότητά του… 

“Έχω δεχτεί μπούλινκγκ. Από δημοσιογράφο και ήμασταν και φίλοι. Κάθε φορά που έλεγε κάτι κακό για μένα, προσπαθούσαν να βρω αυτόν που τα λέει και να του πω να με γνωρίσει πρώτα και μετά να μιλήσει. Όταν λύσω τη διαφορά μου, δεν κρατάω κακία. Είμαι ξανά φίλος όταν λυθεί η διαφορά. Με τον Γιώργο Λιάγκα φτάσαμε σε ακραία πράγματα και τον οποίο τον ήξερα από 16 ετών κι είμαστε και φίλοι

Το πρωί με χαλαρώνουν οι παπαγάλοι μου. Έχω 25 παπαγάλους. Κάποιους τους χάρισα, κάποιοι πέθαναν. Τα αγαπάω. Ζω μαζί τους 25 χρόνια. Δεν είχα τηλεόραση για χρόνια. Μετά πήρα δυο και δεν ήξερα να τις ρυθμίσω… Και έγινα φαν των Άγριων Μελισσών.

Η Σπύρος Μπιμπίλας για την ερωτική – σεξουαλική του ζωή…

“Η σεξουαλικότητά μου με απασχόλησε από πολύ νωρίς, έχοντας όμως πάντοτε τη σκέψη, πως οτιδήποτε συνέβαινε μέσα μου ήταν φυσιολογικό. Δεν μπορούσα να καταλάβω, παρότι τότε ήταν και μια περίεργη εποχή, τι είναι αυτό που έναν άνθρωπο μπορεί να το χαρακτηρίσει ως «μη φυσιολογικό». Μεγαλώνοντας, έμαθα ότι η κοινωνία έδινε αυτόν το χαρακτηρισμό, κυρίως σε ανθρώπους που αγαπούσαν άτομα του ίδιου φύλου.

Επειδή, όμως, πάντοτε πίστευα πως οι άνθρωποι μπορούμε να αγαπάμε οποιοδήποτε άνθρωπο, μέσα μου αυτό μπήκε ως φυσιολογικό. Αυτή την ηθική αξία είχα, ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο. Αφού η φύση με έχει κάνει να με τραβάει και το ίδιο φύλο, είναι φυσιολογικό. Σε αυτό το σημείο να σου πω, ότι εγώ έκανα σεξ για πρώτη φορά στα 21 μου. Αυτό συνέβη, γιατί πάντα το σεξ το συνδύαζα με την αγάπη”, δήλωσε τον περασμένο Μάιο στο Αntivirus.

 

Περισσότερα Εδω