Το ενδιαφέρον του λαρισινού κοινού συγκέντρωσε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, η παρουσίαση του βιβλίου «Τα μάρμαρα μιλούν», στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, ενός βιβλίου – αφιερώματος στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Ο ανασκαφέας κ. Αθανάσιος Τζαφάλιας, ο ένας εκ των συγγραφέων του, μιλώντας για το ιστορικό μνημείο της Λάρισας, έκανε λόγο για «ένα μεγαλειώδες θέατρο στην περιοχή μας, που καμία άλλη πόλη δεν έχει».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, τον ερχόμενο Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο δίτομο βιβλίο που θα αφορά στις διαδικασίες αποκάλυψης του μνημείου, ενώ το φθινόπωρο του 2024 θα ακολουθήσει το τρίτο, που θα επικεντρώνεται στις αναστηλωτικές εργασίες, και τέλος το τέταρτο που θα περιλαμβάνει την διαχρονική ιστορία του μνημείου: τις μετατροπές κι επισκευές του.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Αθανάσιος Τζαφάλιας και Δημήτρης Καραγκούνης, καθώς και ο ιστορικός Κώστας Σπανός. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο νέος δήμαρχος κ. Θανάσης Μαμάκος, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αξιών κ. Παναγιώτης Γούλας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω