Με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» αναφέρεται και καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Ιουλίου.

“Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 21/7 αποκαλύφθηκαν πολλά. Αποκαλύφθηκαν αυτοί που έχουν αρχές και κινούνται με βάση αυτές, κι αυτοί που υπηρετούν μόνο το ατομικό και το στενά κομματικό τους συμφέρον. Αυτοί που δεν διστάζουν να συγκρουστούν, όταν αυτές οι αρχές θίγονται, κι αυτοί έχουν μαλώσει με την αλήθεια ή την χρησιμοποιούν περιστασιακά όταν και όπου τους βολεύει. Αυτοί που είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση του συμφέροντος της Λάρισας, και αυτοί που φοβούται να συγκρουστούν με τον «ψευτοπροοδευτικό» αυταρχισμό κι αφήνουν πολιτικάντικες νοοτροπίες να βασανίζουν την πόλη και να ταλαιπωρούν τους δημότες μας. Ένας Πρόεδρος που δεν στέκεται στο ύψος της θέσης του, κι αφήνει να σπιλωθεί αρχηγός Δημοτικής Παράταξης, με κουτοπόνηρο ωφελιμισμό, που απαξιώνει να απαντήσει σε επίσημο αίτημα αλλαγής ημερομηνίας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβούλιου, αφήνοντας να αιωρείται ότι επίτηδες έλειψα, προκειμένου να επιτευχθεί ομοφωνία, ενώ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ δεν υπήρχε θέμα ονοματοθεσίας, άλλα μόνο η μεγάλη επιθυμία μου να είμαι παρών στη συζήτηση για το ζήτημα της καταγγελίας αναφορικά με παρατυπίες στο Δημοτική Σχολή χορού.. Πράγμα που φυσικά ήξερε και η κα.Καραλαριώτου, η όποια και είναι αυτή που με έκπληξη έμαθα ότι δήλωσε πως έλειπα για χάρη της…ομοφωνίας. Καμιά ομοφωνία στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν. Κι εκείνη τη στιγμή, αντί ο Πρόεδρος κύριος Τάχος να δηλώσει ως όφειλε ότι όχι μονό ΔΕΝ ήταν αυτός ο λόγος, άλλα του είχα δηλώσει την κάθετη αντίθεση μου, σφύριξε αδιάφορα, ξεχνώντας αρχές και κανονισμούς των όποιων υποτίθεται πως είναι λάτρης.

Ο αυταρχισμός δε της Δημοτικής Αρχής, φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο στην αντιμετώπιση που είχε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κων/νος Βαϊούλης. Με νύχια και με δόντια, Δήμαρχος και Πρόεδρος προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει, καθυβρίζοντας τον, καθώς έβλεπαν ότι για άλλη μια φόρα θα τους χαλούσε τα σχέδια. Καταφάνηκε η πάγια αποστροφή και αλλεργία τους σε κάθε διαφορετική άποψη. Η δε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ερχόμενη πιστεύουμε σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, επέλεξε για άλλη μία φόρα τη χλιαρή στάση που ακολουθεί τα τελευταία τρία χρόνια, εμπλεκόμενη μάλιστα και στη δικιά μας παράταξη λέγοντας ψεύδη. Ακατανόητη η συμπεριφορά της. Μόνη εξήγηση η ταυτόχρονη ενασχόλησή της με δύο προσωπικούς στόχους και η προσπάθεια της να συγκαλύψει τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες των συμβούλων της παράταξής της για το θέμα της ονοματοθεσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Την καλώ να ανακαλέσει. Οφείλω δε να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Μάριο Ξενομερίτη, που με την άκαμπτη στάση του διέσωσε την τιμή της παράταξης του και την κα. Μαίρη Καμηλαράκη που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου απέναντι στον Κ. Βαϊούλη, υπερασπιζόμενη την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία, έννοιες που η Δημοτική Αρχή επικαλείται προσχηματικά, αλλά καταπατεί συστηματικά.

Στο θέμα της ονοματοθεσίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης η θέση της «Λαρισαίων Κοινόν» είναι ότι τιμούμε τον αείμνηστο Αλέξη Μπατζιανούλη για την γενικότερη συνεισφορά του ως εκπαιδευτικού και αιρετού, όπως τιμούμε και όλους τους αποβιώσαντες αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ενδεικτικά τους: Κώστα Σαμουρέλη, Μάνθο Τζιαστούδη, Βάϊο Καραΐσκο, Άγι Παπαστεργίου κ.ά που θα μπορούσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να τιμήσει με τον προσήκοντα σεβασμό στην προσφορά τους, σε πανηγυρική συνεδρίαση. Επί της ουσίας του θέματος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2005 επί δημαρχίας Κώστα Τζανακούλη και αντιδημαρχίας Μιχάλη Τσακίρη, αυτά δεν παραγράφονται ούτε σβήνονται, όπως προσπαθεί για μικροπολιτικούς λόγους ο κ. Καλογιάννης, θιασώτης αυτής της δοκιμασμένης προπαγανδιστικής τακτικής των ομοίων του, «κλείνοντας» ταυτόχρονα «και το μάτι» και σε ένα μεγάλο δυσαρεστημένο και αποστασιοποιημένο ακροατήριο. Και τέλος, δεν μπορεί να ονομαστεί τμήμα ενός κληροδοτήματος –Χατζηγιάννειο- με άλλο όνομα. Αντ’ αυτού θα μπορούσε να δοθεί το όνομα του Αλ. Μπατζιανούλη σε ένα πολιτιστικό κέντρο από αυτά που ο ίδιος δημιούργησε.

Σ’ αυτή την πόλη, υπάρχουν ΠΟΛΙΤΕΣ. Πολίτες που δεν ξεγελιούνται από υποκρισίες και τακτικισμούς. Πολίτες που όχι μόνο δε φοβούνται, αλλά στέκονται απέναντι στη λάσπη. Αυτοί οι Πολίτες είναι που θα βγάλουν την πόλη από το βούρκο της μιζέριας και του πολιτικαντισμού και γι’ αυτούς τους Πολίτες βρισκόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Άρης, Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων Κοινών

Υ.Σ. Για την ιστορία και για αποφυγή παρεξηγήσεων, βρίσκομαι στη Καλαμπάκα, στην εμποροπανήγυρη, προσπαθώντας να βοηθήσω στον αγώνα επιβίωσης της οικογενείας μου, όπως χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μου.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω