«Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η οπαδική βία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση» τόνισε το πρωί του Σαββάτου ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Με αφορμή τα νέα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο κ. Κόκκαλης είπε μεταξύ άλλων πως «τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η οπαδική βία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, από το επίσημο κράτος. Είχαμε δύο παρεμβάσεις – και νομοθετικές – τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή. Αυτό σημαίνει ότι ή ήταν λάθος οι παρεμβάσεις ή δεν εφαρμόστηκαν. Άρα έχουμε κατ’ αρχήν μία ομολογία αποτυχίας των παρεμβάσεων. Θέλω να θέσω τον εξής προβληματισμό: Δεν υπάρχουν στο κάδρο των ευθυνών οι ΠΑΕ. Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες. Δε μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους. Για ποιο λόγο αυτές να μη συμβάλουν στη φύλαξη; Δεν είναι κερδοφόρες;

Ακόμη και ιδιώνυμο έγινε το αδίκημα. Άρα τί βλέπουμε; Αυστηροποιήθηκε το νομικό πλαίσιο χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς λέμε πρόληψη στα γήπεδα και ξεκάθαρη εφαρμογή του νομικού πλαισίου. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν εφαρμόζεται. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν οδηγεί πάντα στη λύση του προβλήματος» κατέληξε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω