Απορίες έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς Λαρισαίους για το ποια είναι η ακριβή κατάσταση που θα επικρατήσει σχετικά με τις διακομιδές των ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα από τα δύο νοσοκομεία της πόλης το ΠΓΝΛ, και το ΓΝΛ.

Ερωτώμενος από το onlarissa.gr για διευκρινήσεις στο θέμα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης ξεκαθαρίζει το τοπίο εξηγώντας: «Το ΓΝΛ έκανε χρήση του νόμου την περίοδο των πλημμυρών όπου το ΕΚΑΒ ήταν στην πρώτη γραμμή και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση των εξιτηρίων των νοσοκομείων. Δεν μπορούσε να κάνει διακομιδές ασθενών, οι οποίοι ολοκλήρωναν τη νοσήλια, προς το σπίτι τους. Έγινε χρήση μικρής σύμβασης (περίπου 3.000 ευρώ) και δώσαμε τη δυνατότητα στον πολίτη μέσω ιδιωτικού ασθενοφόρου.

Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα δεν κάνουν τις διακομιδές των επιβαρυμένων περιστατικών, καθώς επίσης ούτε εκείνες προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αυτό συνεχίζει να γίνεται με τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.».

Όσον αναφορά ποιον επιβαρύνει η χρέωση των ιδιωτικών ασθενοφόρων, ο κ. Βλαχάκης ήταν κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως: «Είναι μία έξτρα υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία επιβαρύνει αυτό και όχι τον ασθενή. Η χρήση του γίνεται μόνο όταν ο νοσηλευόμενος δεν μπορεί να πάει με ΙΧ ή με τη χρήση ταξί».

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω