Κοίταξε το… θηρίο (Ισπανία) στα μάτια η εθνική ομάδα και γύρισε από την Γρανάδα με πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου 2022. Το γκολ των Ισπανών πέτυχε ο Μοράτα στο 33’ και για την εθνική ισοφάρισε ο Μπακασέτας με πέναλτι στο 56’.

Απόλυτη κυρίαρχοι ήταν στο πρώτο μέρος οι Ισπανοί που προσπαθούσαν συνεχώς να ανοίξουν τους διαδρόμους για να φτάσουν με επιτυχία στην εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και έκλειναν έγκαιρα κάθε διάδρομο πριν οι γηπεδούχοι γίνουν απειλητικοί. Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους Ισπανούς στο 14’ με τον Κόκε να απειλεί δις αλλά οι προσπάθειες του σταμάτησαν στους Τσιμίκα και Τζαβέλα.

Στο 32’ ο Όλμο με σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό (33’) οι γηπεδούχοι βρήκαν στο τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Ο Κόκε πέρασε στον Μοράτα και αυτός με τη μία πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Στο 56’ η εθνική κέρδισε ένα ανέλπιστο πέναλτι όταν ο Μαρτίνεθ στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα από τη περιοχή του, χτύπησε τον Μασούρα και ο Ιταλός διαιτητής Γκουίντα έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο της εστίας για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα στο 75’ μετά από γύρισμα του Γκαγιά η μπάλα έφυγε κάτω από τα πόδια του Ογιαρθάμπαλ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Η συνέχεια και μέχρι το φινάλε του ματς ήταν επιθετικός μονόλογος των Ισπανών που όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Βλαχοδήμου και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Γκουίντα (Ιταλία)

Kίτρινες: Ινίγο Μαρτίνεθ – Ζέκα, Γιακουμάκης

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46’ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (65’ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72’ Ογιαρθάμπαλ), Τόρες (72’ Τιάγκο), Μοράτα, Κανάλες (65’ Χιλ)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80’ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46’ Τζόλης), Λημνιός (46’ Σιώπης), Μασούρας (66’ Φορτούνης), Μπακασέτας (78’ Γιακουμάκης)

Περισσότερα Εδω