Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου, ο Δήμος Τεμπών και το ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμπών διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις.

Στο ΚΑΠΗ Πυργετού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίο, με την συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια κα Μαρία Παναγιωτοπούλου και τις δασκάλες και δασκάλους του σχολείου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο αιδεσιμότατος ιερέας του χωριού π. Αλέξανδρος Ρούσας. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κα Πανωραία Τσικλητάρη, η υπάλληλος κα Συνοδία Κουτσιαμπέλα και οι υπάλληλοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για τον Παππού και την Γιαγιά. Η εκδήλωση έκλεισε με την αναπαράσταση του εθίμου της Κουλούρας του Γάμου από το μέλος του ΚΑΠΗ Πυργετού κας Αικατερίνης Βλάχου.

Ακολούθησε το μοίρασμα σε όλους εδεσμάτων που πρόσφερε ο φούρνος του κ. Δημητρίου Καραβάνα και νόστιμες λιχουδιές που ετοίμασαν και προσέφεραν οι κυρίες Μαρία Δημούλα, Αικατερίνη Βλάχου, Ελένη Σαρακατσιάνου και Συνοδία Κουτσιαμπέλα.

Στο ΚΑΠΗ Ραψάνης η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα η κα Μάχη Τσάτσαρη και ο κ. Ηλίας Παπακώστας.

Πλούσια εδέσματα ετοιμάστηκσν και μοιράστηκαν στην εκδήλωση από τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, κα Αικατερίνη Γιαννούκα, κα Τούλα Σίτου, κα Λουκρητία Οικονόμου, κα. Κούλα Κλαδίσιου, κα. Πελαγία Παρίση και κα. Συνοδία Κουτσιαμπέλα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο ιερέας του χωριού π. Διόδωρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Ζήλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης κα Αικατερίνη Γιαννούκα, η Προϊστάμενη Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού κα Πανωραία Τσικλητάρη, η υπάλληλος κα Συνοδία Κουτσιαμπέλα, η βιβλιοθηκονόμος της Βιβλιοθήκης Ραψάνης κα Χάιδω Πανταζή και οι υπάλληλοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις προς τιμήν τους και τόνισε ότι η 1η Οκτωβρίου είναι μια υπενθύμιση να αφουγκραστούμε τις ανάγκες σας και να σταθούμε πάντα δίπλα σας.

Οι ηλικιωμένοι δημότες μας είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς, οι θείες μας, θείοι μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες και αγαπημένα μας πρόσωπα.
Ως δημοτική Αρχή είμαστε πάντα δίπλα σας.

Δικαιούστε να νιώθετε ασφάλεια, σιγουριά, ηρεμία, για να μπορείτε να ατενίζετε με ελπίδα την επόμενη μέρα, για να μη νιώθετε βάρος στις οικογένειές σας και κατ’επέκταση στην κοινωνία. Οφείλουμε λοιπόν να σας προσφέρουμε ανεξαρτησία, αυτοεκτίμηση και δυνατότητες για μια αξιοπρεπή διαβίωση και ενεργή συμμετοχή παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας. Ακούμε με προσοχή τα αιτήματά σας και δίνουμε λύσεις στα καθημερινά σας προβλήματα, μέσω των ΚΑΠΗ του Δήμου μας και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και σας υποστηρίζουμε ώστε να μην νιώθετε μόνοι και αποκλεισμένοι. Είστε ενεργά μέλη της κοινωνίας και έτσι σας αντιμετωπίζουμε, σας το οφείλουμε.

Στις δύο εκδηλώσεις προς τιμή των ηλικιωμένων-δημοτών μοιράστηκαν δώρα από το Δήμο Τεμπών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω