Τραγωδία, δίχως τέλος για τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που θρηνούν για τους ανθρώπους τους.

Την ίδια ώρα κάποιοι μιλούν για «θαύμα» καθώς το παιχνίδι της μοίρας ανέβαλε τελευταία στιγμή το ταξίδι τους με το μοιραίο τρένο, ενώ άλλοι βρέθηκαν στο ίδιο σημείο στα Τέμπη, λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση. 

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Κάραλης βρισκόταν στους επιβάτες της αντίθετης σιδηρογραμμής στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Όπως δηλώνει στο TLIFE μια καθυστέρηση της γραμμής απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς το μοιραίο τρένο θα συγκρούονταν με επιβατικό και όχι με εμπορικό…

«Βρέθηκα στο αντίστοιχο δρομολόγιο την ίδια περίπου ώρα. Εμείς είχαμε 1 ώρα και 20 λεπτά καθυστέρηση, διότι υπήρχε πρόβλημα στη μηχανή του τρένου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχαν και προβλήματα ηλεκτρολογικά, καθώς τα φώτα άναψαν και έσβησαν τουλάχιστον 2 φορές για κάποια δευτερόλεπτα.

Αν δεν είχε συμβεί αυτή η καθυστέρηση μέσα στην οποία προηγήθηκε το εμπορικό τρένο, θα ήταν το δικό μας το επιβατικό. Καταλαβαίνετε πως τότε δεν θα μιλούσαμε για τραγωδία αλλά για γενοκτονία ενός έθνους», τονίζει ο Βαγγέλης Κάραλης.

Τρόμος για τους συγγενείς των επιβατών

Όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Κάραλης, ο τρόμος κυριάρχησε και στους συγγενείς των ανθρώπων που βρέθηκαν στο αντίστοιχο δρομολόγιο, βάζοντας στο μυαλό τους το χειρότερο σενάριο.

«Όταν η είδηση ξεκίνησε να προβάλλεται στα έκτακτα δελτία ειδήσεων και στα sites, εκεί επικράτησε πανικός. Το δικό μας το τρένο ήταν σχεδόν γεμάτο.  Όταν φτάσαμε στην Αθήνα στον ΟΣΕ, ενώ είχε γίνει το δυστύχημα και διαβάζαμε για 8 νεκρούς, δεν υπήρχε ένας υπεύθυνος να δώσει μια απάντηση να απαντά στα τηλέφωνα. Οι δικοί μας άνθρωποι έβλεπαν παντού την είδηση και τηλεφωνούσαν νομίζοντας πως πρόκειται για το δικό μας τρένο», περιγράφει ο Βαγγέλης Κάραλης.

«Από αυτή την καθυστέρηση λόγω του προβλήματος της μηχανής, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν διπλός. Εμείς περάσαμε από το σημείο στα Τέμπη 40 λεπτά πριν το δυστύχημα. Υπήρξε σύγχυση και πανικός, ωστόσο στην αρχή όλοι ήταν κάπως συγκρατημένοι καθώς διαβάζαμε τις πρώτες πληροφορίες, χωρίς να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για μια τραγωδία», αναφέρει στο TLIFE ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Κάραλης.

Περισσότερα Εδω