ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

«Η Μόσχα καταδικάζει τις ενέργειες των δυτικών χωρών στη Λιβύη και δεν πρόκειται να μοιραστεί μαζί τους το βάρος της ευθύνης για τη μεταναστευτική κρίση που θα προκύψει». Αυτό δήλωσε σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από κοινή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών, υπουργών Άμυνας και γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα της παράνομης μεταναστευτικής ροής προέκυψε εξαιτίας του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ στη Λιβύη η οποία είχε ως αποτέλεσμα και την καταστροφή της κρατικής της οντότητας.

«Οι παράνομοι μετανάστες άρχισαν να ρέουν προς τα βόρεια εν μέσω του βομβαρδισμού της Λιβύης.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνειδητοποίησε ότι αυτό το βάρος ήταν πολύ βαρύ γι’ αυτήν, άρχισε να παροτρύνει όλους τους άλλους να μοιραστούν το βάρος της ευθύνης για την τύχη αυτών των μεταναστών.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να μοιραστούμε το βάρος της ευθύνης για αυτό όχι μόνο δεν υποστηρίχθηκε η ενέργεια αυτή από εμάς, αλλά αντίθετα καταδικάστηκε από εμάς».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω