Με δεδομένο εκατομμύρια νεκρούς στον πλανήτη, που ενδεχομένως φτάνουν και τα 15 εκατομμύρια, περίπου 1,5 εκατομμύριο αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντονότερος είναι ο κίνδυνος της πανδημίας στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπου περιλαμβάνεται και η χώρα μας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι περιοδικά η πανδημία επιστρέφει και παρουσιάζει κορύφωση για δύο μήνες.
Με αυτά τα στοιχεία, η Υφυπουργόε Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στη χώρα μας σε σχέση και με το μεταναστευτικό.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, από τους συνολικά σχεδόν 38.000 μετανάστες που διαμένουν σε Δομές, σχεδόν 14.000 είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών, έχουν νοσήσει ως τώρα μέχρι 3.000 άτομα, έχουν εμβολιαστεί μέχρι 11.500 και έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν άλλα 6.000.
Πάντως υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει παρά έμμεση με την έννοια ότι γνωρίζουν πως θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αν παρουσιαστούν κρούσματα. δηλαδή οι Δομές θα κλείσουν για να μην υπάρξει διασπορά.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στους παράτυπους μετανάστες, που είτε δεν έλαβαν άσυλο, είτε έλαβαν απορριπτικό. Διαβεβαίωσε πάντως ότι και εκείνοι μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν. Παραδέχτηκε ότι αποτελεί ζήτημα που επιτείνεται και από την απουσία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος επιστροφών και απελάσεων για το οποίο η χώρα μας πιέζει να υπάρξει κεντρικά με απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω