Η πρώτη εκδρομή του 2021 με λεωφορείο από αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνει αυτή τη Κυριακή 13 Ιουνίου στα Χάνια και τη Μακρυρράχη Πηλίου. Με εκκίνηση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο Μονοπάτι Καταρρακτών προς τη Μακρυρράχη, και από εκεί το λεωφορείο θα παραλάβει τους συμμετέχοντες για να επιστρέψει στον Βόλο.Το Μονοπάτι των Καταρρακτών αποτελεί μια από τις πλέον φανταστικές διαδρομές του Πηλίου, που διασχίζουν περιπατητές από όλη την Ελλάδα, σε μέρη που όσοι δεν τα έχουν δει, δεν φαντάζονται ότι υπάρχουν.

Το πρόγραμμα ορίστηκε ως εξής:

– 9.00 το πρωί της Κυριακής αναχώρηση με το λεωφορείο από τη Νομαρχία.

– 10.00 εκκίνηση της πεζοπορίας από το Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων

Η πεζοπορία είναι 9 – 10 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 5 ώρες λόγω των αρκετών στάσεων. Όποιος θέλει θα κάνει μπάνιο στις 3 βάθρες που υπάρχουν στη διαδρομή, και στην καθεμία θα γίνει διάλειμμα 40 λεπτών. Η πεζοπορία θα γίνει βάσει των κανονισμών που ορίζει η ΓΓΑ, ενώ σημειώνεται ότι παρά τη χαλάρωση των μέτρων από την Πολιτεία, οι συμμετέχοντες θα κινούνται μόνοι τους και όχι ομαδικά, ώστε να συνεχιστεί αυτό που έχουν καταφέρει οι αθλητές με τον καλύτερο τρόπο επί ενάμισι χρόνο, να μη νοσήσει ούτε ένα άτομο από αθλητική δραστηριότητα.

– Στη Μακρυρράχη οι πεζοπόροι θα καθίσουν (προαιρετικά) για καφέ – φαγητό.

– 17.00 Επιστροφή με το λεωφορείο για τον Βόλο.

Οι πεζοπορίες γίνονται χωρίς διοργανωτή, και πραγματοποιούνται από πρωτοβουλία αθλητών σε στυλ παρέας και πάντα δωρεάν. Ισχύουν αυστηρά οι κανονισμοί της ΓΓΑ. Το κόστος του λεωφορείου θα είναι από 5 ως 8 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής πρέπει να γίνει κράτηση από τον κάθε συμμετέχοντα στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, ή στο τηλέφωνο 6993953012.

Τονίζεται ότι είναι απαραίτητο κάθε συμμετέχοντας να έχει μαζί του αντιανεμικό, αδιάβροχο και ό,τι άλλο σχετικό κρίνει απαραίτητο. Η πρόβλεψη του καιρού για την Κυριακή στα Χάνια είναι πολύ καλή, αλλά οι λόγοι ασφαλείας επιβάλουν πάντα να έχουν όλοι καλό εξοπλισμό. Στην μικρή περίπτωση που ως το Σάββατο το βράδυ αλλάξει προς το χειρότερο η πρόβλεψη του καιρού, θα ανακοινωθεί αναβολή της πεζοπορίας στη σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου https://www.facebook.com/sdyvolou/ , και στο λινκ https://www.sdyvolou.gr/sdyv .

Περισσότερα Εδω