Σχολικά είδη μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε 100 οικογένειες δικαιούχοι της Δομής  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μοιράστηκαν σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, γραφική ύλη, σχολικά βοηθήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Στόχος της δράσης είναι όλα τα παιδιά να ξεκινήσουν ομαλά  το σχολείο ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη  για τη νέα  χρονιά.

Η διανομή έγινε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας  κατά του κορωνοϊού.

Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κος Σωτήρης Βούλγαρης  ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές ενώ παράλληλα τόνισε «ότι κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη βρισκόμαστε δίπλα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και αιτούνται στήριξη».

Επίσης παρευρέθηκαν  η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα η οποία επεσήμανε ότι «η διανομή σχολικών ειδών είναι μια δράση που γίνεται κάθε χρόνο για τις οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου»,ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Θωμάς Δαούλας   καθώς και τα στελέχη της Δομής.

Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε   τις παρακάτω  επιχειρήσεις για τη στήριξη τους στην προσπάθεια μας αυτή : βιβλιοπωλεία “Καλτσάς”,  “Διαγώνιος”, “Άνεμος”, “Πολύχρωμο”,  χώρος σωματικής  ευεξίας  και ρεφλεξολογίας “RESTART YOUR BODY” καθώς και τους απλούς πολίτες οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο , επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού,  κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής   βοήθειας.

Σχολικά είδη θα μοιράζονται και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω