Ο Λέο Ζαμπά «καθάρισε» την υπόθεση «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ, καθώς με τέρμα στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση της Τούμπας ενάντια στον Παναιτωλικό.

Πρεμιέρα στον νέο χρόνο με νίκη για τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλησίασε την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα και συνέχισε το σερί των έξι παιχνιδιών χωρίς ήττα.

Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9’ ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, αλλά το πέναλτι του Κούρτιτς κατέληξε στο κέντρο της εστίας και τα πόδια του Μελίσσα.

Στο 29’ με την υπόδειξη του VAR, o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με το χέρι του Ντουάρτε εντός περιοχής και αυτή την φορά ο Κούρτιτς που εκτέλεσε και πάλι, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σφιντέρσκι έστειλε κεφαλιά στην εστία του Παναιτωλικού και τον Μελίσσα με έγκαιρη επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, οι Αγρινιώτες πλησίασαν στην ισοφάριση στο 52’, όταν η κεφαλιά του Βέργου βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη και στην συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο 75’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αουγκούστο, ο Κούρτιτς πήρε την κεφαλιά και ο Φλόρες έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Ο Λέο Ζαμπά έδωσε την οριστική λύση με γκολ στο 91’ χάρη σε μακρινό σουτ, στην δεύτερη πρεμιέρα του στον ΠΑΟΚ, ύστερα από απουσία ενός χρόνου στη Βραζιλία και την επιστροφή από τον δανεισμό του στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες: Ροντρίγκο, Μελίσσας, Φλόρες, Κορνέλιους,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77’ Σίντκλεϊ), Μουργκ (70’ Ζαμπά), Σφιντέρσκι (77’ Τσόλακ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βριγκότς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86’ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86’ Μορισέι), Ντουάρτε (74’ Καρέλης), Μεντόσα (74’ Μάρτενσον), Βέργος.

Περισσότερα Εδω