Πέντε συμβάσεις που οδηγούν σε ισάριθμα έργα βελτίωσης, συντήρησης οδικού δικτύου και καθαρισμών τριγωνικών τάφρων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπέγραψε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για οδικά έργα στα ορεινά του δήμου Αγιάς, με επίκεντρο την Ανατολή, αλλά και στο Μακρυχώρι. Ο συνολικός προϋπολογισμός των πέντε συμβάσεων ανέρχεται σε 1,8 εκ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «με επίκεντρο την Ανατολή, συντηρούμε το δρόμο Ανατολή – Μεγαλόβρυσο, Ανατολή – Δήμητρα, Ανατολή – Σπηλιά, δημιουργώντας ένα σύστημα οδικό στον Κίσσαβο που μπορεί κανείς να έχει εναλλακτική οδό προσβασιμότητας και να πάει με ασφάλεια σε όλες τις περιοχές. Ακόμη, συντηρούμε το δρόμο από το Καλαμάκι ως το Σκλήθρο. Έχουμε δηλαδή έργα 1,6 εκ. ευρώ στην περιοχή της Αγιάς.

Ταυτόχρονα συντηρούμε το δρόμο από το Μακρυχώρι μέχρι τον Παραπόταμο. Είναι πέντε συμβάσεις προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Συμβάσεις που δίνουν θέσεις εργασίας στην κοινωνία αλλά και χρήμα για την τοπική οικονομία. Το βασικότερο όμως σώζουν ζωές γιατί βελτιώνουν το οδικό δίκτυο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει το καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο στη χώρα κι αυτό γίνεται μέσα από μία επίπονη προσπάθεια που κάνουμε γιατί όπως ξέρετε τα δημόσια έργα είναι δύσκολα να υλοποιούνται γιατί υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω