Την εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης αγροτικών οδών στο Δήμο Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Νίκαιας Αντώνης Ρεντζιάς ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η αγροτική οδοποιία είναι από τα έργα προτεραιότητας της δημοτικής αρχής κι αυτό γιατί οι αγρότες του Δήμου, που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού, μπορούν πλέον να έχουν δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς πρόσβασης στα αγροκτήματα τους.

Η υφιστάμενη αγροτική οδοποιία, τμήματα της οποίας θα βελτιωθούν, εκτείνονται στις κτηματικές περιφέρειες όλων των οικισμών του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων Ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στη χαλικόστρωση 300 km και στην ασφαλτόστρωση 58 km αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 358 km, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων Ευρώ. Το έργο, που προβλέπεται να υλοποιηθεί περίπου σε μια διετία, είναι προφανές ότι θα αλλάξει την εικόνα του Δήμου Κιλελέρ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ, ο μεγαλύτερος σε καλλιεργήσιμη έκταση αγροτικός Δήμος, διεκδίκησε με στέρεα επιχειρήματα και κατάφερε να επιτύχει το στόχο του που δεν ήταν άλλος από την αναμόρφωση του αγροτικού οδικού δικτύου στο σύνολο του. Η αγροτική οδοποιία είναι ένα έργο πανελλήνιας εμβέλειας το οποίο εκτός από τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση συμβάλλει και στη διασύνδεση των τοπικών κοινοτήτων. Κυρίως όμως είναι ένα έργο προοπτικής και

ανάπτυξης. Με τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων είναι βέβαιο ότι θα δοθούν κίνητρα στους αγρότες να επενδύσουν σε δυναμικές καλλιέργειες οι οποίες μπορούν να διαμορφώσουν για αυτούς νέες προσοδοφόρες προοπτικές.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναδεικνύει το στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, των νέων κυρίως αγροτών αλλά και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα. Αυτόν που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω