Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακη οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας SAS με τους πιλότους προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τα μισθολογικά αιτήματα και να λήξει η απεργία, που έχει ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα Σάββατο, με προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη SAS, η απεργία έχει προκαλέσει μέχρι την Πέμπτη 2.550 ακυρώσεις πτήσεων, επηρεάζοντας 270.000 επιβάτες. ενώ το κόστος για την εταιρεία υπολογίζεται μεταξύ 94 και 123 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απεργία είχε επιπτώσεις και στις πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, κυρίως στην περιοχή των Χανίων που υποδέχεται κάθε χρόνο αυξημένο αριθμό Σκανδιναβών τουριστών αλλά και στις Σποραδες με την Σκιαθο να έχει το  μεγαλύτερο πρόβλημα

Νεότερη εξέλιξη

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση συνεχίζονταν μέχρι το πρωί της Κυριακής μετά τις ολονύχτιες συζητήσεις του Σαββάτου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων στους δημοσιογράφους καθώς η απεργία εισήλθε στην 14η ημέρα της.

Περισσότερα Εδω