Η νεοσύστατη Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα, συνεχίζει τη συνεργασία με Φορείς και Κοινωνικές Υπηρεσίες της πόλης και προετοιμάζει νέες παρεμβάσεις σε περιοχές εντός και εκτός του αστικού ιστού, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ απευθύνεται σε άτομα τα οποία κάνουν χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών, ή εμφανίζουν άλλου είδους εξαρτητικές συμπεριφορές (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και διαμένουν σε περιοχές εντός και εκτός του αστικού ιστού. Στόχος της Κινητής Μονάδας είναι η ενίσχυση της πρόληψης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού, καθώς και των χρηστών που βρίσκονται στο δρόμο (streetwork) με έμφαση στη δημιουργία ουσιαστικής σχέσης, πρόσβαση σε υπηρεσίες απεξάρτησης και παράλληλη δικτύωση με Φορείς/Υπηρεσίες. Επιδιώκεται η διευκόλυνση της πρόσβασης σε Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και η παραπομπή σε Φορείς/Υπηρεσίες όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Στο πλαίσιο διασύνδεσης και συνεργασίας το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε συναντήσεις με το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ Λάρισας), του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αμπελοκήπων (ΤΟΜΥ), του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Ψυχιατρικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκαν η λειτουργία και ο σκοπός της Κινητής Μονάδας, ο ρόλος των Φορέων στην τοπική κοινωνία και το πεδίο της συνεργασίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκεται η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας για ανίχνευση αναγκών και παραπομπών των ωφελούμενων και κατ’ επέκταση την ουσιαστική υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων.

Επιπλέον, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνέδραμε σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε τοΣυμβουλευτικό Κέντρο του  ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στα Τρίκαλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στο Ε.Π. «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103,  Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τλφ.: 2410555053

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω