Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του ΕΛΓΟ Δήμητρα διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας: συνέργειες, προκλήσεις & δυναμική της αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στις 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας στο συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) στη Λάρισα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο αγροδιατροφικός τομέας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η αλλαγή των διατροφικών τάσεων, η ψηφιακή μετάβαση και η εντεινόμενη επισιτιστική κρίση. Ταυτόχρονα, θα προβληθεί η δυναμική του αγροδιατροφικού κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, μια δομή που ιδρύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την κοινωνία, με έμφαση στο Σχέδιο Δράσης, τους τομείς δραστηριοποίησης και τις προτεραιότητες.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων αλλά και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω