Συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων  με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο είχε η δικηγόρος,  τέως υφυπουργός,  και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν βασικά ζητήματα όπως σχετικά  με την   μεγάλη καθυστέρηση της είσπραξης των αμοιβών για τα μέλη των επιτροπών που παρίστανται με νομική συνδρομή. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μεν νομοθετική πρωτοβουλία, αρκεί βέβαια να λυθεί γρήγορα η εκκρεμότητα.

 

Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα των πληρωμών των επιτροπών επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων στη Μαγνησία, όπου , όπως τόνισε ο Πρόεδρος και κατόπιν απάντησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέφθηκε η αύξηση του ύψους της πάγιας αποζημίωσης για τα  μέλη των επιτροπών καθώς και η επιπλέον αποζημίωση ανά υπόθεση – αντίρρηση που εξετάζεται πέραν του προηγούμενου μέγιστου αριθμού.

Επίσης ο κ. Στρατηγόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, ότι πρέπει να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση.

Ένα θέμα  που επίσης αναφέρθηκε, ήταν   το φλέγον ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Η κ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς συμπεριλαμβανομένης της τοπικής κοινωνίας προς την εξεύρεση μιας λύσης που θα ευνοεί όλους και τόνισε την ανάγκη το νέο κτίριο να γίνει σε τέτοιο σημείο ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου.

Περισσότερα Εδω