Συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τεμπών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  12 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη.

Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση, αποσκοπεί στον έγκαιρο και έγκυρο σχεδιασμό δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Τέθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για την αποδοτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών. Επιπλέον, έγινε απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο, η οποία λήγει σε λίγες ημέρες και θεωρήθηκε αρκετά επιτυχημένη. Οι οργανωμένες επεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας,  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η έγκαιρη ανταπόκριση του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών αλλά και η διαρκής επιφυλακή και η υπευθυνότητα των πολιτών, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ελάχιστων  εστιών φωτιάς αλλά και του άμεσου  περιορισμού τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο  Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο Διοικητής του 3ου Πυροσβεστκού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Δημήτρης Κουλούλας, ο υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πυραγός κ. Παναγιώτης Οικονόμου, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Πυραγός κ. Χρήστος Ζουναλής, ο υποδιοικητής της 361 ΠΑΠ Ταγματάρχης κ. Παναγιώτης Καρακικές, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου Λιμενάρχης κ. Χρήστος Αντωνίου, ο Δασάρχης του Δασαρχείου Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών κα Γεωργία Τσιτσιουβά και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Αστέριος Τζανέκας.

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον καθένα σας για την προσφορά και την αφοσίωση που επιδεικνύεται κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Φέτος το καλοκαίρι, καταφέραμε χάρη στην άψογη συνεργασία, την υπευθυνότητα των πολιτών μας και την άμεση επέμβαση, όπου χρειάστηκε, να περιορίσουμε τις εστίες της φωτιάς. Εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31 Οκτωβρίου, αλλά αν χρειαστεί είμαι σίγουρος ότι θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Επίσης, τον επερχόμενο χειμώνα είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε καίρια και αποτελεσματικά κάθε περιστατικό», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω