Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχτηκε πρόσφατα στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, παρουσία του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνος και πολλών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Υπουργός επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή της Ελασσόνας, για να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών σε εκκλησιαστικά μνημεία αρμοδιότητας του Υπουργείου και να επισκεφτεί τους πληγέντες ναούς στη Συκέα, το Πραιτώρι και το Αμούρι του Δήμου Ελασσόνας.

Στο αρχονταρίκι της μονής Ολυμπιώτισσας ο Δήμαρχος Ελασσόνας καλωσόρισε την Υπουργό, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις επιπτώσεις από το σεισμό της 3ης Μαρτίου και την κατάσταση των πληγέντων, σημειώνοντας ότι η συνδρομή της πολιτείας ήταν άμεση και αποτελεσματική, εκκρεμούν όμως τα πορίσματα των επιτροπών του Υπουργείου για την ανακατασκευή των κατεδαφισθέντων και την επισκευή των εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί ζημίες.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επικοινωνία και τη συνεργασία με τον τοπικό Μητροπολίτη, από τον οποίο είχε ενημέρωση για τις ζημίες των μνημείων, και τόνισε ότι η επίσκεψή της με κλιμάκιο διευθυντών του Υπουργείου έχει ως στόχο την ταχύτερη εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την κατά το δυνατόν συντομότερη εκτέλεση των επισκευαστικών εργασιών στους ναούς και τα μνημεία που έχουν πληγεί.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας στην Υπουργό, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ακόμη θέματα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλα επίκαιρα θέματα. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας προσέφερε στην Υπουργό το έμβλημα του Δήμου, ένα ιστορικό λεύκωμα για την περιοχή και αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω