Σε συνάντηση γνωριμίας με τον Σύνδεσμο Θεσσαλών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων συμμετείχε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρουσία του προέδρου της κ. Γιώργου Ζαββού και της Διευθύνουσας Συμβούλου της κας Ισμήνης Καρακυρίλλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των θεσσαλικών επιχειρήσεων για τον ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB στη διευκόλυνση πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις χαμηλού κόστους μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων που προσφέρει. Όπως δήλωσε η κα Καρακυρίλλου στο onlarissa.gr, η τράπεζα «έχει σαν βασικό της στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως να δώσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Η Θεσσαλία είναι από τις βασικές περιοχές της Ελλάδας που έχει πολλές και πολύ ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το να παρουσιάζουμε τα προγράμματά μας εδώ, είναι σημαντικό. Θα μιλήσουμε για δάνεια πράσινης μετάβασης, για δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης, αλλά και για μικρά αγροτικά δάνεια».

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα «είναι ο κύριος χρηματοδοτικός βραχίονας της χώρας για τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη. Έχει ένα φάσμα πολύ στοχευμένων εργαλείων, τα οποία καλύπτουν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…» τόνισε ο κ. Ζαββός, σημειώνοντας πως στόχευσής της συνιστά «η ανασύσταση του παραγωγικού ιστού της Θεσσαλίας, ο οποίος έχει χτυπηθεί από τις πλημμύρες του προηγούμενη Σεπτεμβρίου»

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Ρουπακιάς υπογράμμισε το διττό ρόλο της τράπεζας. «Από τη μια η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως χρηματοδοτικός βραχίονας για αναπτυξιακές δράσεις προς τις επιχειρήσεις έρχεται για μας δείξει τα εργαλεία που διαθέτει. Εκτός από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν αν βοηθήσουν την πράσινη μετάβαση, την έρευνα και την καινοτομία. Από την άλλη στόχος μας είναι να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από τις ζημιές του Daniel».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ, στη Λάρισα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω