Η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία αδειοδότησης για τη θεραπεία της κατά της Covid. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε μια συμφωνία για να διαθέσει το αντιιικό του φάρμακο πιο φθηνά σε φτωχότερες χώρες, εάν περάσει τις δοκιμές και πάρει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Η Pfizer, η οποία παράγει επίσης εμβόλιο κατά της Covid με τη γερμανική BioNTech, έκανε γνωστό ότι είχε υπογράψει συμφωνία για την παραγωγή του χαπιού Paxlovid σε κατασκευαστές γενόσημων φαρμάκων, χωρίς να λάβει δικαιώματα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο CEO της εταιρείας Aλμπερτ Μπουρλά με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ανακοινώσαμε μια σημαντική συμφωνία με τη @MedsPatentPool
για να επεκτείνουμε την πρόσβαση στο υποψήφιο από του στόματος αντιιικό μας, που αναμένει έγκριση, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που αποτελούν το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού – περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια άτομα».

O MPP με έδρα τη Γενεύη είναι ένας διεθνής οργανισμός που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και εργάζεται για να διευκολύνει την ανάπτυξη φαρμάκων για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η Pfizer θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα επί των πωλήσεων σε όλες τις χώρες που καλύπτονται από τη συμφωνία.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω