Μοιράσου το αρθρο!

Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες και όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη συμβουλών και στήριξης ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Μέριμνα Βόλου, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο δράσεων. Η πρόεδρος της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου κ. Άρτεμις Παπανδρέου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή γι’ αυτή την πρωτοβουλία και κάλεσε επιστήμονες της πόλης να συνδράμουν.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπανδρέου, πρώτη κίνηση του νέου ΔΣ ήταν να ανακαινίσει το κτήριο της Μέριμνας στην οδό 28ης Οκτωβρίου με Γαμβέτα, κάνοντας εργασίες μόνωσης της στέγης, ανακαίνιση εσωτερική και εξωτερική και αγορά επίπλων, ώστε να δημιουργηθεί μία όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ κάθε Τετάρτη γίνεται ΔΣ προκειμένου να συζητηθούν και να οργανωθούν οι δράσεις που θα γίνουν.
Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ανακοινώθηκε η λειτουργία από τη Μέριμνα Βόλου, ενός Συμβουλευτικού Κέντρου για συμπολίτες και ιδιαίτερα γυναίκες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, από κακοποιητικές και όχι μόνο και χρειάζονται καθοδήγηση για να ανταπεξέλθουν.

«Ανακαινισμένο κτήριο του Σωματείου»

«Η δράση αυτή θα λαμβάνει χώρα απογευματινές ώρες και επιστήμονες όπως δικηγόροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες κτλ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση στο ανακαινισμένο κτήριο του Σωματείου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε πως σε πρώτη φάση μέλη του ΔΣ και φίλοι της Μέριμνας θα ενισχύσουν τη δράση αυτή, ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε η κ. Παπανδρέου η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μέριμνας κ. Μπρισμπέου, θα συνδράμει ως κοινωνική λειτουργός, η γραμματέας του Σωματείου κ. Ψαχούλα ως δικηγόρος, η κ. Καρακώστα, μέλος ως νοσηλεύτρια, η κ. Χριστοδουλοπούλου φίλη της Μέριμνας, πτυχιούχος βιοιατρικής, μικροβιολογίας, ολιστικών θεραπειών θα συνδράμει ως εναλλακτική θεραπεύτρια, δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού όπου με συμπληρωτικές θεραπείες θα βοηθήσει στην ψυχική και σωματική ευημερία ανθρώπων που θα ζητήσουν βοήθεια στο Συμβουλευτικό Κέντρο.

«Δημόσιο κάλεσμα σε επιστήμονες της πόλης»

Παράλληλα, όμως η πρόεδρος της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου απεύθυνε δημόσιο κάλεσμα σε επιστήμονες της πόλης να συνδράμουν αυτής της προσπάθειας, με τις δράσεις συμβουλευτικής να γίνονται καθημερινά, απογευματινές ώρες στα γραφεία της Μέριμνας. Όσοι επιστήμονες ενδιαφέρονται, μπορούν να εγγραφούν στη Μέριμνα και να διευρυνθεί ο κύκλος των επιστημόνων, ενώ η κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι ειδικότητες όπως δικηγόροι και ψυχολόγοι είναι άκρως αναγκαίοι.
Το νέο βήμα της Μέριμνας Βόλου θα στηρίξει και ο Δήμος Βόλου με τις δομές του, όπως ανακοίνωσε και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Βόλου κ. Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε και η σχετική ανακοίνωση.
Αναφερόμενη η κ. Παπανδρέου στην αναγκαιότητα της ύπαρξης Συμβουλευτικού Κέντρου, επεσήμανε πως δεν υπάρχει τέτοια δομή στη Μαγνησία, παρά μόνο στη γειτονική Λάρισα.
« Σκεφτείτε μια γυναίκα που κακοποιείται και θέλει βιαστικά να ζητήσει μια συμβουλή για κάτι που της συμβαίνει μέσα στο σπίτι, να πάει στη Λάρισα για συμβουλή», σχολίασε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το Κέντρο θα λειτουργήσει άμεσα, αφού πρώτα τακτοποιηθούν ορισμένα διαδικαστικά από το αρμόδιο Υπουργείο.
Στήριξη σε ηλικιωμένη με το εγγόνι της
Εκτός όμως από το Συμβουλευτικό Κέντρο, η Μέριμνα έχει ξεκινήσει και προσφέρει τη βοήθειά της σε μια ηλικιωμένη που μεγαλώνει το εγγόνι της και αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης. Πέρυσι στηρίχθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα με τρόφιμα, με χρήματα, με ηθική και ιατρική υποστήριξη από την κ. Άννα Μαρία Γραμμένου, παιδίατρο και τον κ. Γιάννη Κουτανίτη μικροβιολόγο, τους οποίους η κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε και δημόσια.
Η στήριξη της οικογένειας αυτής θα συνεχιστεί γι’ αυτό όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με την Μέριμνα.

«Επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Τέλος, στόχος της νέας Διοίκησης είναι και η επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει τη λειτουργία του.
«Στόχος μου ως πρόεδρος και όλων των μελών του ΔΣ, είναι να ξαναφτιάξουμε τον ξενώνα, αλλά πρέπει πρώτα να δείξουμε έργο κι έπειτα να πάμε μετά την πολιτεία και να το ζητήσουμε. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας του ξενώνα. Βλέπουμε τι γίνεται, η κατάσταση έχει ξεφύγει τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι μόνο η κακοποίηση είναι και η ανέχεια που δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είμαστε δίπλα μόνο στη γυναίκα κακοποιημένη, είμαστε δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι μέλη της Μέριμνας βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ τα γραφεία βρίσκονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 189 με Γαμβέτα. Τηλεπικοινωνίας: 2421025489.

Περισσότερα Εδω