Συλλαλητήριο διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, ως διαμαρτυρία για τα προβλήματα των σεισμοπαθών της περιοχής, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε κατοίκους, αγροτικούς Συλλόγους και φορείς. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Τυρνάβου δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία. Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν δέχονται να μένουν άλλο σε κοντέινερ και «κίτρινα» σπίτια, να μην έχουν πάρει επαρκείς αποζημιώσεις, να φοβούνται ένα νέο σεισμό.

Θέλουν έργα και όχι άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Απαιτούμε:

  • Να επιδοτηθεί κατά 100% με κρατική αρωγή η επισκευή και η ανακατασκευή των σεισμόπληκτων σπιτιών σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς (1.600 ευρώ/τμ). Καμία επιβάρυνση για μηχανικούς, κοστολόγια, παράβολα για εκταμίευση των χρημάτων.
  • Να αποζημιωθούν όσοι αποκλείστηκαν λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
  • Να παραταθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, απαγόρευση των πλειστηριασμών).
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) και της πολεοδομίας, ώστε να προωθούνται οι φάκελοι των δικαιούχων και να προχωρά η ανοικοδόμηση χωρίς καθυστερήσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων ώστε να ενισχυθούν οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες στο δήμο και την περιφέρεια.
  • Να εξασφαλιστεί, με κρατική χρηματοδότηση ο αντισεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτηρίων του δήμου Τυρνάβου. Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του δήμου σε μόνιμη και σταθερή βάση.
  • Πλήρες, ολοκληρωμένο, σύγχρονο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης σε όλο το δήμο και συνολικά στο νομό Λάρισας, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Γενναία χρηματοδότηση του δήμου Τυρνάβου από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μπορούν να πάρει επιπλέον μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, να ξαναμπούν μπροστά όπως μπήκαν τις μέρες του σεισμού με την αλληλεγγύη που έδειξαν στους πληγέντες, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτό τον αγώνα.

Αν ο ίδιος ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του είναι απίθανο να ορθοποδήσει, να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Ο συντονισμένος αγώνας πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας, ενισχύει την πίστη μας στον δίκαιο αγώνα μας, ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί.

Ο λαός του δήμου μας πληρώνει την εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα αλλά και την αποκατάσταση του ως κόστος. Το ίδιο απροστάτευτοι ήταν οι συνδημότες μας κτηνοτρόφοι στον Αμπελώνα και αλλού που είδαν το βιός τους να χάνεται από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Από την πείρα μας, από τα ίδια τα καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουμε, προκύπτει ότι κάθε χρόνο, όλο και λιγότερα μέτρα προστασίας παίρνονται μπροστά στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών: Ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά, παντελής απουσία αντιπυρικής προστασίας, ιδιαίτερα αυτής που αφορά την πρόληψη, ελλιπέστατοι έλεγχοι στατικότητας των κτιρίων, ιδιαίτερα σχολικών μονάδων, δημόσιων κτιρίων.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η απάντησή μας στην κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη, είναι ο συντονισμένος αγώνας των δημοτών μας, με το πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στις δικές μας ανάγκες, που βάζει σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή και μπορεί να επιβληθεί με τον ανυποχώρητο αγώνα μας.

Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο. Με τη μαζική μας συμμετοχή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

Όλοι στον αγώνα, κανένας μόνος του!

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω