Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της άτυχης 26χρονης που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, συζήτησε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ένα podcast, στο οποίο εξομολογούνται από πού αντλούν ψυχική δύναμη για να επουλώσουν τις πληγές τους και να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους βίας σε βάρος των γυναικών. Η Αλέκα Ψαράκου, με πρωτοβουλία της οποίας ήρθαν κοντά οι δύο γυναίκες, καταθέτει με δύναμη ψυχής, πως “βιώνω το πένθος για τη Γαρυφαλλιά με γαλήνη και όχι με κακία”, ενώ δεν διστάζει να προτείνει για την απέναντι πλευρά “πρέπει να αναλογιστούμε τι έχει πάει στραβά για να βγει ένας δολοφόνος από μία οικογένεια. Μόνο μέσα από την οικογένεια μπορεί να βοηθηθεί ένας τοξικός άνθρωπος”.

Απηύθυνε ταυτόχρονα ένα μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που τους οδηγούν στην κακοποίηση, τη βία και την τρομοκράτηση των γυναικών. Σε ό,τι την αφορά και όταν ρωτήθηκε από την Ιωάννα κατά πόσο νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το χαμό της κόρης της απαντά πως “Δεν νιώθω ενοχές, γιατί θεωρώ ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να το αποτρέψω. Ήταν 26 χρονών γυναίκα. Μπορούσε να μην μου πει καν που θα πήγαινε διακοπές. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα κινδυνέψει η ζωή της εκεί που θα πάει. Εκ των υστέρων, κάποια πράγματα που μου είχε πει μου φάνηκαν χειριστικά εκ μέρους του”.

Μετά από την τραγωδία που βίωσε η οικογένειά της, στέλνει ένα μήνυμα προς τις οικογένειες που πενθούν την απώλεια κάποιου παιδιού τους με βάναυσο τρόπο “Νιώθω ακόμη πιο υπεύθυνη για τα άλλα τρία παιδιά μου, γιατί εγώ πρέπει να διαχειριστώ τον πόνο όλων. Θέλω το κακό να τελειώσει εδώ. Να τιμήσουμε τη Γαρυφαλλιά ως οικογένεια αλλά να είμαστε και δίκαιοι και στα υπόλοιπα παιδιά μας. Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα ήθελε και η ίδια”.

Όσο για την πρωτοβουλία “Γίνε άνθρωπος”, με αφορμή τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, εξήγησε πως με το site που διαθέτει , όπου ανεβαίνουν άρθρα με θέματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών αλλά και διάφορες δράσεις που οργανώνει για ευαισθητοποίηση γυναικών αλλά και ανδρών: “Προσπαθώ την απουσία της κόρης μου να την κάνω ουσία. Έτσι νιώθω ότι την κρατάω ζωντανή. Είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή”.

Ακούστε ολόκληρο το podcast:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω