Συγκίνηση προκάλεσαν όσα είπε η Άντζελα Γκερέκου για τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή χθες νικημένη από τον καρκίνο. Η ηθοποιός που είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε πολιτικό επίπεδο με τη Φώφη Γεννηματά, μίλησε για εκείνη ως γυναίκα τονίζοντας τον θαυμασμό που εξακολουθεί να νιώθει για το σθένος και το θάρρος που επιδείκνυε σε κάθετί.

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ σε κοινούς στόχους μαζί της αρκετά χρόνια. Νιώθω την ανάγκη να πω έστω δυο λόγια πάνω απ΄ όλα για τη γυναίκα Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα – και είναι γιατί πιστεύω ότι στη μνήμη μας πάντα θα μείνει ζωντανή – που τιμά τις γυναίκες. Δε τη λύγισαν ποτέ δυσκολίες τόσο στο επίπεδο της πορείας μέσα σε αυτόν το σκληρό χώρο της πολιτικής όσο και τις μεγάλες δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει.

Την πείσμωναν αυτά και τις έδιναν δύναμη να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά. Κέρδισε επάξια θέσεις πολύ μεγάλης ευθύνης στον σκληρό χώρο της πολιτικής που λίγες γυναίκες καταφέρνουν. Τη θαύμαζα γιατί ποτέ δεν ξέχασε μέσα σε αυτόν τον χώρο που είναι σκληρός και αδυσώπητος – κυρίως για μια γυναίκα – και που έδωσε αγώνες που τους κέρδισε, δεν ξέχασε να είναι γυναίκα, σύζυγος και πάνω από όλα μητέρα. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος με τεράστια ενσυναίσθηση για τους άλλους, η ήρεμη δύναμη θα έλεγα, 15 χρόνια είναι συγκλονιστικό πως αγωνίστηκε για τον καρκίνο με τεράστιο σθένος. Αποτελεί ένα τεράστιο σύμβολο δύναμης και σθένους…

Η Φώφη έλεγε ότι το θέμα είναι να μπορείς να ζής, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί ήδη…. Ένα μεγάλο μήνυμα ζωής. Πρέπει να ζεις, για σένα και τους αγαπημένους σου, σε οποιαδήποτε συνθήκη να επιλέγεις τη ζωή… Θα ήθελα να ευχηθώ στην όμορφη ψυχή της ένα καλό ταξίδι προς το φως και είμαι σίγουρη πως θα το έχει»

Περισσότερα Εδω