Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Αχιλλοπούλειο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου αντιδρώντας στην απόλυση του Κ. Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και ζητώντας την ενίσχυση με προσωπικό των μαγειρείων αι του φαρμακείου του Νοσοκομείου Βόλου.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν για την μη παράταση της σύμβασης του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας κ. Καταραχιά, επισημαίνοντας πως η συνδικαλιστική του δράση ενόχλησε την κυβέρνηση. Παράλληλα όμως, έθεσαν και ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες για την παράταση των συμβάσεων ΣΟΧ στα μαγειρεία ως τις 31/12/21 αλλά και ενέργειες για την ενίσχυση του τμήματος με επιπλέον προσωπικό, καθώς το υπάρχον εργάζεται χωρίς ρεπό. Ακόμη επισημάνθηκε πως στο «κόκκινο» βρίσκεται και η στελέχωση του φαρμακείου, όπου υπηρετεί ένας φαρμακοποιός και ένας βοηθός φαρμακοποιού αντί για 4 ΠΕ και 6 ΔΕ αντίστοιχα.
Τέλος, οι εργαζόμενοι απαίτησαν για ακόμη μια φορά το διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος και την επέκτασή του σε όλους τους εργαζομένους, όπως φυσιοθεραπευτές, φαρμακοποιούς, εργάτες, διοικητικούς, εργαζόμενους πληροφορικής, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και μόνιμες προσλήψεις.

Περισσότερα Εδω