Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου συμμετέχει στην συμβολική δράση με τίτλο «Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας Δικηγόρων»  προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του δικηγορικού σώματος αφενός στην αντιφατική και κακή νομοθέτηση ρυθμίσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των Δικαστηρίων και έχουν ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια δικαίου, τον αιφνιδιασμό των παραγόντων της δίκης και την δυνητική διακινδύνευση δικαιωμάτων των πολιτών, αφετέρου στη συνεχιζόμενη όλως ανεπαρκή στήριξη του κλάδου – η κύρια (δικαστηριακή) δραστηριότητα του οποίου έχει ουσιωδώς ανασταλεί επί πολλούς μήνες, λόγω συγκεκριμένων πολιτειακών επιλογών – με αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση της οικονομικής θέσης των δικηγόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και 12:00 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης». «Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», με στόχο την ανάδειξη των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που έχει θέσει η Ολομέλεια των Προέδρων Δ.Σ.Ε. στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Αυτονόητα, η εν λόγω συμβολική δράση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Περισσότερα Εδω