Σε έργο τέχνης μεταμορφώθηκε ένας στύλος ηλεκτρισμού, της πάλαι ποτέ “ΕΥΗΛ” στην οδό Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα.

Η εικαστική παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο του «Ελέκτρο230», μετουσιώνοντας ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς σε σε πίδακα χρωμάτων που αναβλύζει την ενέργεια της τέχνης του δρόμου και της πόλης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανάρτησή της η Λαρισαία εικαστικός Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

Αναλυτικότερα, η κ. Μαργαριτοπούλου τονίζει τα εξής: “«Ελέκτρο230», εικαστική παρέμβαση σε έναν από τους εναπομείναντες μεταλλικούς στύλους της ΕΥΗΛ του 1925-1930 στην οδό Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα.

Ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς μετουσιώθηκε σε πίδακα χρωμάτων που αναβλύζει την ενέργεια της τέχνης του δρόμου και της πόλης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο.

Για την εικαστική παρέμβαση χρησιμοποιήθηκαν τα επτά βασικά χρώματα -μαζί με το λευκό, το μαύρο και το χρυσό- που συμβολίζουν και αντιπροσωπεύουν όλο το χρωματικό φάσμα όπως και την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα της πόλης. Με το χρώμα, τιμάται το βασικό εργαλείο της τέχνης της ζωγραφικής του δρόμου ενώ με την επιλογή ενός τρισδιάστατου αντικειμένου ως καμβά υπογραμμίζεται η ποικιλομορφία του αστικού περιβάλλοντος και η ανάγκη επισήμανσης και επανανοηματοδότησης του.

Η τέχνη του δρόμου όπως και η αστική ζωή είναι μια βαθιά θεμελιακή ανθρώπινη εμπειρία με πολυεπίπεδες αναφορές, αυτή αντιπροσωπεύει και αυτή τιμά η συγκεκριμένη εικαστική δράση, δίνοντας έμφαση στο σημαντικό ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο και υπερασπίζοντας μια δημόσια τέχνη στην εποχή που το δημόσιο και ως χώρος και ως αίσθημα πλήττεται βάναυσα.

#artisthehighestformofhope #streetart #publicart
«Ελέκτρο230» (Οκτ. 2021)
Δημιουργοί: Γιάννης Πέτρου – Κωστής Τσιάχας
Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου
Υποστήριξη: ΔΕΔΔΗΕ”.

Δείτε τον στύλο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω