«Γνωρίζετε όλοι οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι θεσμικοί του χώρου της εκπαίδευσης, πως καμία αλλαγή δεν μπορεί να συντελεστεί αν δεν ξέρουμε, πρώτον τα δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης, δεύτερον την ιστορική διαδρομή και τρίτον, το πού θέλουμε να πάμε. Μα πάνω απ’ όλα καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει χωρίς τη συμμετοχή και τη στήριξη του σχεδίου από τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή τους ανθρώπους που θα πρέπει να γίνουν οι πρωταγωνιστές των αλλαγών αυτών.

Ως εκ τούτου τέτοιες ημερίδες βοηθούν καθοριστικά στο στόχο αυτό, που δεν είναι άλλος από τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την προσαρμογή του στα δεδομένα της εποχής, μιας εποχής που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα «Ο δάσκαλος, χθες, σήμερα, αύριο».

«Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας συντελέστηκαν τεράστιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αναβαθμίσαμε το ελληνικό δημόσιο σχολείο, τον ρόλο του, το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών αντικειμένων, και στηρίξαμε αποφασιστικά την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν σταματάμε εδώ.

Στόχος μας είναι, με την ψήφο του ελληνικού λαού, να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποφασιστικά σε όλες τις απαιτούμενες αλλαγές που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, θέτοντας τους εκπαιδευτικούς στην πυραμίδα αυτού μας του σχεδίου.

Άλλωστε είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας», κατέληξε στον χαιρετισμό της η κα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω