Σε ποσοστό που ξεπερνά το 40% ανερχόταν έως χθες η πρόθεση εμβολιασμού εκπαιδευτικών τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων. Χθες ήταν η αρχική καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων από εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταρτιστούν οι λίστες και να αποσταλούν στα εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο δόθηκε μία ημέρα προθεσμία από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προλάβουν να υποβάλουν δηλώσεις κι όσοι τυχόν άργησαν να ενημερωθούν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως, δεδομένου μάλιστα ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν διά ζώσης.Χθες, διευθυντές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων έστελναν μαζικά λίστες με τα ονόματα εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Κι ενώ δινόταν μάχη με τον χρόνο, νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, παρέτεινε την προθεσμία.

Από τις αρχικές λίστες πάντως που στάλθηκαν φαίνεται ότι ποσοστό πάνω από 40% των εκπαιδευτικών δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικασία. Με την ανακοίνωση της παράτασης ένα επιπλέον 20% εκπαιδευτικών προστέθηκε στις αρχές λίστες.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι συνειδητοποιημένοι και ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

«Οι πρώτες λίστες μπορεί να μη δείχνουν καθολική συμμετοχή, όμως μπορεί να οφείλεται σε μη έγκαιρη ενημέρωση εκπαιδευτικών. Επιπλέον κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, γιατί έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν εφόσον ανήκουν σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες ή ακόμη μπορεί να έχουν αποκτήσει αντισώματα επειδή έχουν νοσήσει και αναμένεται να εμβολιαστούν αργότερα. Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον», είπε εξάλλου ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας.

Μαζί με το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις εκπαιδευτικών για το εμβόλιο, το οποίο θα τους χορηγηθεί. «Αυτό δεν το γνωρίζουμε, αλλά διατυπώσαμε ερώτημα το οποίο απευθύνουμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας», σχολίασε ο κ. Σταχτέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει παρέμβει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ζητώντας το όνομα της εταιρείας, το εμβόλιο της οποίας θα χορηγηθεί σε εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, ανέφερε ότι με την παράταση που δόθηκε, επιπλέον εκπαιδευτικοί δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι μετά την παράταση που δόθηκε για την κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων, η ενεργοποίηση της διαδικασίας ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα αρχίζει μεθαύριο Παρασκευή 2 Απριλίου.

Περισσότερα Εδω