Αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ η ΑΕΚ με το τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 12ο λεπτό δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Σαράγεβο καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Βελέζ Μόσταρ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conferance League. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σχεδόν αμέσως στο 15’ με τον Πρσες και στο 52’ πέτυχαν την ανατροπή του σκορ (2-1) με τον Ζαΐμοβιτς. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Στη πρώτη επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ η Ένωση, πήρε το προβάδισμα με ασίστ του Αλμπάνη και έξοχο πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 12΄ (0-1).
Όμως η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν άμεση με απίστευτο σουτ του Πρσες στο 14΄. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους Βόσνιους που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως η ΑΕΚ χάρη στην ποιότητά της μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα σε μια στιγμή. Ουσιαστικά το έκανε στο 42΄, όμως το γκολ του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε εσφαλμένα (καθώς δεν υπήρχε VAR) ως οφσάιντ.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, η ΑΕΚ βρέθηκε μια «ανάσα» από το προβάδισμα όμως η κεφαλιά του Τζαβέλλα βρήκε στο δοκάρι στο 49΄. Κι αντί να γίνει το 1-2, έγινε το 2-1!
Από λάθος στην άμυνα η μπάλα έφτασε στον Ζαϊμοβιτς, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 2-1 στο 52΄ πετυχαίνοντας την ανατροπή στο σκορ. Ο Μιλόγεβιτς προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση με… επιθετικές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς και τον Σέρχιο Αραούχο είκοσι λεπτά πριν από το τέλος.

Οι επιλογές, όμως, ήταν κακές και η Ένωση αδυνατούσε να «πατήσει περιοχή» ενώ προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από στατικές φάσεις. Το σκορ δεν άλλαξε και πλέον η ΑΕΚ καλείται να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη πρόκριση στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (29/07).

Διαιτητής: Βερμπόομεν (Βέλγιο)
Κίτρινες: Φερέιρα, Τσόσιτς, Αντουσιτς, Χασάνοβιτς – Σάκχοφ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ
ΒΕΛΕΖ ΜΟΣΤΑΡ (Φέντα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Όβτσινα, Χασάνοβιτς, Πρσες (74΄ Όστιτς), Άντουσιτς (69΄ Βερχάμποβιτς), Τσόσιτς (86΄ Ράντοβιτς), Μπραντάο (86΄ Ντεγιάνοβιτς), Ζαϊμοβιτς (69΄ Γκεοργκίγεβιτς)
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59΄ Μιτάι), Σάκοφ (80΄ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αλμπάνης (59΄ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (69΄ Αραούχο)

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Περισσότερα Εδω