Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εκθέματα του Μουσείου.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας είναι αφιερωμένο στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ιδιωτική πρωτοβουλία που αναβιώνει τη σχολική ζωή του περασμένου αιώνα στην Ελλάδα.

Σε έναν χώρο 1000 τ.μ., στο κέντρο της Καλαμπάκας, στεγάζεται η ιδιωτική συλλογή του κυρίου Παύλου Μπαλογιάννη, αποτελούμενη από παλιά σχολικά βιβλία και περιοδικά, γραφική ύλη, τσάντες, μαθητικές στολές, παλιά σχολικά θρανία και πίνακες και διάφορα σχετικά αντικείμενα. Ακόμη, υπάρχουν αυθεντικές εκδόσεις του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, σπάνια αντίτυπα από τους Μύθους του Αισώπου της περιόδου μεταξύ 1600 και 1850 και αντίτυπα παραμυθιών περασμένων δεκαετιών. Επίσης, στον χώρο φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σκοπός του μουσείου είναι η διαφύλαξη, μελέτη, προβολή και ανάδειξη της ελληνικής παιδείας και των αξιών που απορρέουν από αυτή. Φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική κουλτούρα με τρόπο απλό και βιωματικό ώστε να αποτελέσει ένα χώρο πολιτισμού, μάθησης, εκπαίδευσης και επιστήμης.

Πολλά συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του Μουσείου κ. Μπαλογιάννη Παύλο για την υπέροχη φιλοξενία. Συγχαρητήρια στις ξεναγούς Τζερεμέ Αικατερίνη και Ζήκα Αναστασία που με την ενδιαφέρουσα ξενάγηση κίνησαν το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών προσεγγίζοντας το θέμα της παλαιάς Σχολικής Τάξης και των παραδοσιακών παιχνιδιών που συγκίνησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω