Σε οδούς του κέντρου της Λάρισας περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άκης Νασιώκας και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ.Νασιώκας δήλωσε τα εξής: « Η τοξικότητα που αναπτύσσουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αρνητικό πολιτικό κλίμα και δε βοηθά τη χώρα και τους πολίτες. Οι ελληνίδες και οι έλληνες αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη ακρίβεια στα τρόφιμα και τα καύσιμα και αρκετοί δυσκολεύονται πλέον να ικανοποιήσουν και τις βασικές τους ανάγκες

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και τα διάφορα προεκλογικού τύπου βοηθήματα δεν μπορούν να λύσουν ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ από καιρό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις κατά της ακρίβειας. Προτείνουμε τη μείωση στο 6% στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα. Παράλληλα ζητούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για να αποφεύγονται έτσι φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τα μέτρα αυτά έχουν εφαρμοστεί σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και έχουν αποδώσει.  Δεν παραγνωρίζουμε την παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, αλλά δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι αναλογικά μία από τις ακριβότερες χώρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω