Αύριο τελικά θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο ο 33χρονος Λαρισαίος που θέλησε να κλέψει σπίτι την ώρα που ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο διαμέρισμά του. Χθες, όπως αναφέρει η “Ελευθερία”, απουσία μαρτύρων, αναβλήθηκε η δίκη του από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, για αύριο το μεσημέρι. Με αφορμή τη σύλληψή του, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη «από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, τετελεσμένες και σε από­πειρα και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ο δράστης αφού αναρριχήθηκε από σω­ληνώσεις φυσικού αερίου, εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους και, ακολούθως συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικού. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών (χρυσοί σταυροί, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δακτυλίδια κ.ά.), κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς επίσης και 26 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2022 έως και τις 13-11-2022 στη Λάρισα, ο δράστης διέπραξε ακόμα -8- περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με σκοπό τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους. Πιο αναλυτικά, ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό των οικιών είτε από ανασφάλιστα παράθυρα-μπαλκονόπορτες είτε παραβιάζοντάς τες διά ωθήσεως, ακόμη και με την παρουσία των ενοίκων στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας συνολικά διάφορα χρυσαφικά (σταυρούς, δακτυλίδια κ.ά.), ρολόι, κλειδιά και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδό­θηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ η προέλευση των υπό­λοιπων διερευνάται. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς τυγχάνει ο ίδιος δράστης της  ληστείας σε βάρος ημεδαπής γυναίκας που διαπράχθηκε το βράδυ της 11-11-2022 στην πόλη της Λάρισας, όπου κατάφερε να της αφαιρέσει το πορτοφόλι της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και έγγραφα, αφού προηγουμένως την απώθησε και τη χτύπησε με αντικείμενο» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω