Μια νέα πολιτική στολών ουδέτερου φύλου εγκαινιάζει η “Virgin Atlantic“.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργεί τις επιλογές στολών με βάση το φύλο, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την ατομικότητα των υπαλλήλων της.
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου την Τετάρτη ότι το πλήρωμα καμπίνας, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τη στολή με την οποία αισθάνονται πιο άνετα – “ανεξάρτητα από το φύλο, την ταυτότητα φύλου ή την έκφραση φύλου”. Θα γίνουν επίσης διαθέσιμα προαιρετικά σήματα αντωνυμίας για το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Οι κόκκινες και μπορντό στολές του προσωπικού, που σχεδιάστηκαν από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Βίβιαν Γουέστγουντ (Vivienne Westwood), δεν θα κατηγοριοποιούνται πλέον σε “ανδρικές” και “γυναικείες”, δήλωσε εκπρόσωπος της Virgin Atlantic στο CNN την Τετάρτη.

Ο Τζούχα Τζάρβινεν (Juha Jarvinen), εμπορικός διευθυντής της Virgin Atlantic, δήλωσε στο δελτίο Τύπου ότι η εταιρεία πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να “αγκαλιάζουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στην εργασία”.
Ο Τζάρβινεν πρόσθεσε: “Για το λόγο αυτό θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα και τον τρόπο με τον οποίο ταυτίζονται και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα απευθύνονται με τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους”.

Η Μισέλ Βισάζ (Michelle Visage), κριτής στο “RuPaul’s Drag Race All Stars”, η οποία παρουσίασε τη στολή μαζί με το προσωπικό, καλωσόρισε την κίνηση.

“Ως μητέρα ενός μη δυαδικού παιδιού και ως σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQ+) κοινότητας, αυτές οι προσπάθειες της Virgin Atlantic να προωθήσει την ενσωμάτωση των ανθρώπων της είναι εξαιρετικά σημαντικές και προσωπικές για μένα”, ανέφερε στο δελτίο Τύπου. “Οι άνθρωποι αισθάνονται δυνατοί όταν φορούν αυτό που τους αντιπροσωπεύει καλύτερα, και αυτή η πολιτική για την ταυτότητα φύλου επιτρέπει στους ανθρώπους να εναγκαλιάσουν αυτό που είναι και να φέρουν τον πλήρη εαυτό τους στη δουλειά”.
Η Virgin Atlantic δήλωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σειράς πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της ατζέντας Be Yourself.

Ο αερομεταφορέας μεγάλων αποστάσεων άλλαξε επίσης το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του. Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν διαβατήρια με ουδέτερη σήμανση φύλου μπορούν να επιλέξουν τους κωδικούς φύλου “U” ή “X” στην κράτησή τους, καθώς και τον ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο “Mx”.
Τον Ιούνιο, η Virgin Atlantic ενημέρωσε την πολιτική της για τα τατουάζ, ώστε να επιτρέπει στο προσωπικό να επιδεικνύει το “μελάνι” του ενώ φοράει στολή.
Η Εστέλ Χολινγκσουορθ (Estelle Hollingsworth), επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Virgin Atlantic, ανέφερε τότε σε δήλωσή της ότι η κίνηση αυτή αντανακλά τη σημασία της αυτοέκφρασης.
Άλλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών περιλαμβάνουν το μακιγιάζ που έγινε μη υποχρεωτικό για το πλήρωμα καμπίνας της Virgin Atlantic, καθώς και την εισαγωγή της δυνατότητας για το γυναικείο προσωπικό να φορά παντελόνια και επίπεδα παπούτσια.

Πηγή: CNN

Virgin Atlantic launches new gender-neutral uniform policy – CNN Style

Επιμέλεια: Ιάσων Λαδέας

Περισσότερα Εδω