Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν χθες μετά την απολογία τους στην αναπληρώτρια ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. οι δύο άνδρες ηλικίας 29 και 36 ετών που δεν δίστασαν να επιτεθούν εναντίον μίας 37χρονης γυναίκας για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη ληστεία που ήθελαν να διαπράξουν σε κατάστημα με είδη ψιλικών στη Νέα Ιωνία. Σε βάρος των δύο ανδρών είχε ασκηθεί δίωξη για ληστεία και για κλοπή κατά συναυτουργία από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο ένας από τους δύο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς διώκεται για κακούργημα ενώ και στο παρελθόν έχει τελέσει ανάλογες πράξεις με αμετάκλητες καταδίκες. Ο δεύτερος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος καθώς αφενός διώκεται για κακούργημα, αφετέρου θεωρήθηκε ύποπτος φυγής καθώς δεν διέθετε μόνιμη κατοικία ούτε στη Μαγνησία ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στην ανακρίτρια, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά πριν κάνουν τη ληστεία και πως έκαναν ό,τι έκαναν υπό την επήρειά τους.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 6 το πρωί της Δευτέρας όταν η 37χρονη υπάλληλος άνοιξε το κατάστημα, που βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου, στη Νέα Ιωνία, και τακτοποιούσε τις εφημερίδες. Εκείνη την ώρα εισέβαλαν στο κατάστημα οι δύο άνδρες φορώντας κράνη και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα πακέτα τσιγάρων αξίας περίπου 400 ευρώ. Μάλιστα, δεν δίστασαν να χτυπήσουν τη γυναίκα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της γρονθοκοπώντας την και ο ένας από αυτούς την ακινητοποίησε τραβώντας την από τα μαλλιά ενώ φέρεται στη συνέχεια να την έβαλαν σε μια μικρή αποθήκη που υπάρχει στο κατάστημα. Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία όταν οι δύο ληστές είχαν φύγει. Η ληστεία εξιχνιάστηκε αμέσως από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αρχικά συνελήφθη ο 29χρονος, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα Βολιώτη, η οποία ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του. Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η σύλληψη και του δεύτερου δράστη.

Περισσότερα Εδω